Illustratie van:

Deutz D4006 - overdruk bij belasting

Zojuist heb ik mijn 4006 voor het eerst aan de mestmixer gehangen. Alles ging goed. Er kwam wel witte rook aan de linkerzijde van het blok uit de afvoerpijp van ongeveer 2cm groot.
Vraag; is dit overdruk uit het carter? Zoja kan dit kwaad? Waardoor komt dit?

Na ongeveer 3 kwartier is mijn oliesensor begonnen met lekken. Deze is nog nooit vervangen.
Vraag; Kan het zijn dat dit iets te maken heeft gehad met die witte lucht? En evt de overdruk?

Heeft overdruk iets te maken met de uitlaatgassen/pijp?

Dank voor reacties

Deel dit topic

Reacties

stevenb
Carterdruk is normaal ???? gaat vooral meer dampen als hij zwaar belast wordt ???? oliesensor kan gaan lekken omdat de olie snoeiheet wordt denk ik ????
Rozema
In tegenstelling tot nieuwere motoren hebben deze tractoren open lucht Carter ventilatie. Hoewel het eigenlijk nooit "normaal" is zie je bij deze motoren wel vaker dat ze dampen.

Lekken van de olie sensor is kan schroefdraad probleem zijn misschien. Die kun je eventueel vervangen. Als de trekker stil staat wordt hij sneller warm inderdaad, lucht koeling is namelijk afhankelijk van lucht aanbod voor koeling
De sensor blijkt volledig afgebroken te zijn.
Is dit gewoon ouderdom of kan die overdruk dit veroorzaakt hebben?
kan een imitatie uitlaat zorgen voor meer overdruk?
goeiedag eem
@Mijn-eerste-deutz wat dampen uit de carter ontluchting doen ze wel vaken, onze d40 heeft nieuwe bussen denk zon 200 uur gelopen maar als die werken moet dampt die ook wel, wa, de 6006 doet het direct al wel wat als hij loopt dus gewoon wat damp eruit is geen probleem, als hij daaruit dat pijpje met olie begint te sputteren heb je een ander probleem

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
9