Afstellen newholland286

Ik heb "last" van dat de baaltjes krom trekken. de binnekant (zijde pickup) zit minderstrak. nu lees ik eerder op dit forum het volgende, maar die stelmoer zie ik niet.

"bij een new holland zit rechts onder aan de knopers een stelmoer waarmee je kunt instellen hoe strak het touw om de pakjes gaat. moer aandraaien is strakker touw."

om discussie te voorkomen: het perskanaal zit goed vol, en harder of zachter rijden gaat ook niet, toerental is rond de 400.
de persdruk(veer links en rechts)is precies gelijk.

Deel dit topic

Reacties

erik9831
Bij mijn Claas Constant (ja weet het, andere pers) heb ik dit kunnen regelen waar het touw uit de touwkamer komt.

zit een moer met een veertje dat op een plaatje drukt, waar het touw doorkomt. De kans is klein, maar misschien dat het ook daar zit. Die van mij spande ook niet voldoende en dat heb ik daarmee opgelost zo, door daar de spanmoer aan te spannen.

Hier is een filmpje en op seconde 49 zie je op die film ook zo een plaatje met een stelmoer. Is het dit, dat je bedoeld ? (touw komt daar naar buiten aan de rechter onderkant van het filmpje)

basia
Lulkoek ! Dat je met een stelmoer de spanning kunt regelen van de touw om het pak !
Wel kun je de spanning van de touwhouder afstellen ; maar dat verandert niets aan de spanning van het touw om het pak
Het probleem moet je toch meer zoeken in de vulling van het perskanaal ; zo te horen krijg je te veel hoi aan de buiten-kant ; ik zou de invoervorken op de invoerstang iets terugstellen ; zodat er wat meer hooi op de messenkant van het persblok blijft ipv dat het te "ver" word ingevoerd
erik9831
Quote @basia:
Lulkoek ! Dat je met een stelmoer de spanning kunt regelen van de touw om het pak !

Het heeft bij mij wel geholpen in ieder geval. Lulkoek of niet 😄

Eerste rondje op het veld, touwen slap aan 1 kant. Veertje aangedraaid (was volledig afgedraaid en geen spanning meer op de veer) waar het touw buiten komt. 2de rondje tot het laatste, perfect aangespannen.
deutz4_31
Basia dat lijkt mij een idee wat het proberen waard is, die stelmoer die ik dus ook niet kon vinden bestaat dus niet. die moer waar erik het overheeft is om de knoop spanning te stellen voor een te losse knoop kun je die moer strakker zetten, te strak is ook weer niet goed.

te veel hooi is zeer goed mogelijk de pers kon het amper aan, de balen stapelden zich achter de pers op elkaar. wel een leuk gezicht.
met kort spul heb ik dat probleem ook niet.
word vervolgt.
basia
@erik9831

Ja ; lijkt me vrij logisch dat de touwen met de gelijke spanning door de naalden moeten worden getrokken met persen ; bij een new-holland pers is dit een stelmoer die de beide touuwen strak houd ; dus niet apart te stellen .
basia
@deutz4_31

New-Holland (systeem rasspe ) hebben maar 2 stelmoeren per knoper te weten de knoperbek-spanning ( moer met schroefveer ) en de touwhouder (boutje met bladveer )

En dan de doortrek spanner die het touw in feite alleen mooi strak moet houden door de naalden ; en dit is veerbelast plaatje die beide touwen strak houdt .
goeiedag eem
@deutz4_31 net die stelmoer kun je idd de touwspanning regelen maar weet wel voor 90 % zeker dat dat jou probleem niet is, je moet het toerental van de aftakas rond de 500 a 520 hebben anders loopt je pers niet goed, en krijg je ook zulke problemen, en de invoer moet je mooi vol rijden, daar is de newholland gevoelig voor, doe je dat niet heb je kromme pakken , en anders ook nog even controleren of je invoer tanden niet te ver zijn afgesleten, als deze flink zijn afgesleten duwen ze het gewas niet ver genoeg meer weg, of ze staan verkeerd dat ze het gewas te ver wegduwen dat kan ook dat er aliemand ze versteld heeft, maar hoelang heb je die pers al, en doet hij dat nu ineens, of heb je hem zo gekocht. Als de knopers verder goed knopen zonder losse pakken niet aan de knopers gaan verstellen want daar zit je probleem niet!!!!!!
Welgerap52
Ik denk dat de tanden op de invoerbalk het gewas te ver inbrengen
En deze kun je verstellen en dat komt krap
Dat de tanden slijten dat zegt mij niets! ( misschien in het stro) maar dan wordt het gewas juist minder ver ingebracht lijkt mij
basia
@Welgerap52

Ja ; dit heb ik ook gemeld ; en die tanden zijn van aluminium en slijten wel degelijk ;ik heb wel eens een gehad die was 4 cm korter dan een nieuwe en i.daad dan krijg je te veel hooi aan de mes kant bij lichte wiersen ; maar bij goede volle invoer merk je het niet .
Welgerap52
@basia maar slijtage op die tanden dat zie je bij 100000 baaltjes ofzo?
sikuman
Bij normaal gebruik gaan ze 10000 pak mee de tanden .
wij hebben het zelfde probleem gehad met een 945 en daar zijn we een middag met de tanden aan het afstellen geweest en hebben nu weer mooie rechte harde pakken .
wel hebben we de pakken een klein beetje korter gemaakt wat ook beter is voor de stijfheid van de pakken .
basia
@Welgerap52

Ja klopt ; NH 68 persje van zo.n 50 jaar oud .
deutz4_31
De knopers werken prima daar kom ik ook niet aan. het volrijden van de perskamer was niet het probleem eerder te vol. de rijen waren iets te dik dat krijg je als je een hark hebt van 7 m. ik ga de tanden op de invoerbak iets verzetten en welligt het toerental wat ophogen. over een week misschien 2 weet ik of het gewerkt heeft.
bedankt voor de tips.
sikuman
De tanden afsellen moet je wel tegenovergesteld doen .
als je meer in voer wilt is verder er af en andersom

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
5