Betogingen

Niet alleen in frankrijk zijn ze aan het betogen , maar vandaag en gisteren avond ook in belgië . In Limburg is alles rustig verlopen ZONDER dat er banden werden verbrand. Alleen maar sommige wegen geblokkeerd en flyers uitgedeeld en veel positieve reacties gekregen van de mensen. Zijn er nog mensen op tractorfan die zijn gaan betogen?
nieuwsblad.be/cnt/dmf20150729_01796163/…
Volgensmij was er alleen nog maar een topic over de franse boeren , als er toch al eentje is over de belgische mag dit wel verwijderd worden.
NHfan97

Reacties

NHfan97
hbvl.be/cnt/dmf20150730_01797268/… Zo ging het in limburg.
johndeere6506
Zeer binnenkort ook acties hier in NL!
NHfan97
@johndeere6506 Al wat gepland?
9115
Ja goed bezig vrachtwagens uit het buitenland leeghalen! Er is een wereldwijde melkprijs dip of die 'buitenlandse' boer niet zn best doet voor zijn product. Mijn simpatie hebben ze niet.
johndeere6506
@NHfan97 we zijn nog in overleg met de LTO, maar we komen er al aardig uit
radium45
Was van plan de vakantie in Frankrijk door te brengen maar heb de plannen bijgesteld. Die zien mij dit jaar niet.
Boemrang
Quote @radium45:
Die zien mij dit jaar niet.

Bang dat ze je caravan leeg halen... 😃 😃
NHfan97
@radium45 Tja bij de fransen heeft het wel al wat geholpen. Daar was de situatie ook wel een stukje erger als bij ons.
radium45
En er moet mij ook geen Nederlandse boer hinderen op de weg want mijn werk gaat ook gewoon door.
radium45
Quote @Boemrang:
Bang dat ze je caravan leeg halen...

Ik heb een hekel aan stilstaan op de weg 😃
NHfan97
@radium45 Wat is jouw werk dan?
radium45
@NHfan97 Dat maakt eigenlijk niet zoveel uit, betogen prima, maar val daar anderen die afhankelijk zijn van transport over de weg niet de dupe van.
valtran113
@johndeere6506 hoop dat nu dan een keer alle boeren elkaar hand houden..
NHfan97
@radium45 ja , maar je hoort wel vaker dat mensen zeggen dat hun werk ook gewoon doorgaat. Maar dan zijn dat van die mensen die mooi van 8 tot 5 kunnen werken en dan zijn ze klaar , terwijl de boer al van 5/6 uur bezig is tot savonds 11 uur . Als ze dan pech hebben kunnen ze snacht's nog eens opstaan voor een kalfkoe. En ja dan heb je mensen die zeggen dat je diegene moet aanpakken die de oorzaak zijn van die prijzen. Maar je moet ergens beginnen he , nu hebben we ons tenminste al laten opvallen en nu zijn er al veel meer mensen bewust hoe erg het gesteld is. Als dat niet helpt zullen ze wel overschakelen naar hardere / betere actie's .
9115
Hoezo is het in Frankrijk erger? Omdat ze met minder werk meer willen verdienen? Gemiddelde Fransman maakt zich niet zo druk. Nou ja met staken wel dan.
NHfan97
@9115 Er is daar veel meer landbouw, en volgensmij was de toestand bij hun nog erger hoorde ik van andere.
radium45
@NHfan97 Je vergeet 1 ding. Als al die mensen die volgens jou maar ''halve dagen'' werken zouden staken... Dan ligt een land ook in 1 keer compleet stil, valt er ook niet meer te boeren. Geef het je te doen als alle internetbedrijven voor een week de stekker eruit trokken. Geloof me dat dat pas een impact zou hebben. Kan geen wegblokkade tegen op.
9115
@NHfan97 veel uren moeten maken is een eigen keus niemand die je verplicht om boer te worden. Neem niet weg dat ik ook graag een dubbeltje meer zou beuren voor de melk maar zit er denk ik niet in voor een land dat 70% Vd zuivel exporteert
mike_v
@radium45, zouden gewoon moeten doen als de buschauffeurs enkele jaren geleden wouden doen (weet niet of het ook gebeurt is); maar in plaats van te staken reden/wouden die volledig gratis rijden. Als de boeren ook enkele dagen niet meer zouden leveren, maar hun producten "gratis" (lees: thuisverkoop) zouden verhandelen, dan wordt het sneller gevoeld daarboven/bij de fabrikanten. Ik weet niet hoeveel "stock" zo'n melkerij heeft, maar die kunnen volgens mij niet zonder 2 dagen van leveringen(?) 😉
radium45
@mike_v jij snapt het.
Trekkerman Tom
@johndeere6506 Wat heb je te klagen dan?
NHfan97
@mike_v Stock genoeg , probleem is dat je maar moeilijk aan de straat kan gaan staan want daar kruipt nogal wat tijd in. Maar is wel een origineel idee ja.
Edit: heb je verkeerd begrepen over die stock . Maar blijft een leuk idee.
mike_v
De "stock" bedoel ik de opslagcapaciteit van de melkerij @NHfan97 😉 .

Veel werk lijkt me heel goed mee te vallen, je zorgt dat het in het nieuws komt dat morgen geen leveringen worden gedaan en iedereen melk en andere producten rechtstreeks bij de boer kan gaan halen. Oké, niet iedereen zal meewerken, maar het volk dat de boeren wil steunen rijdt er dan wel enkele af. 😉
erik9831
Als ik bepaalde programma's zie op tv, stel ik mezelf wel altijd een paar vragen.

In Engeland is het precies de gewoonte om aan de boerderij een winkel te hebben van de producten die ze produceren, alsook producten van de streek. Sommige landbouwers met zo een winkel, halen met kerstmis, zo een hoge rendabiliteit dat ze hiermee bijna een jaar verder kunnen.

Hier moet alles afgeleverd worden en zijn er eigenlijk weinig boerderijen met een eigen winkel die dagelijks open is. Hier in mijn buurt (Leuven-België) zijn er wel winkels, maar is alles bijna op bestelling. Voor een vleespakket van rundsvlees is het 2 tot 3 maanden wachten.

Een moderne landbouwer haalt volgens mij een beter rendement met zulke nevenactiviteiten, dan met de boerderij alleen. Je bent dan wel geen landbouwer meer, maar een zakenman en dat kan sommige misschien wel tegenhouden.

Maar ik geef liever mijn geld aan de landbouwer zelf, dan het te kopen in een winkel. Vooral vlees dan, kwaliteit is pakken beter te noemen dan vanuit de winkel.
SJB533
Ik heb sterk de indruk, dat de term marktwerking niet echt bekend is. (Meer vraag dan aanbod en de prijs stijgt, meer aanbod dan vraag en de prijs stijgt) Misschien cru, maar hebben de melkveehouders gewoonweg niet nagedacht over eventuele uitbreiding vlak voor de afschaffing van de melkquotering?
NHfan97
@mike_v Maar de melk gaan verkopen aan huis, dan kan je al je melk in flesjes ofzo doen ? Dat kost een pak tijd , iets wat veel boeren niet hebben 😛. En voor de varkensboeren gaat dat al helemaal niet denk ik.
SJB533
Quote @erik9831:
Vooral vlees dan, kwaliteit is pakken beter te noemen dan vanuit de winkel
Ga maar naar de slager, Erik. Dan merk je wel, wat voor kwaliteit de supermarkt aflevert
radium45
Quote @SJB533:
Ik heb sterk de indruk, dat de term marktwerking niet echt bekend is.

Dat komt voort uit het feit dat een melkveehouder niet commercieel hoefde te zijn, de melk wordt toch wel opgehaald en het geld komt vanzelf binnen. Nu ben ik bang dat dit topic uit de hand gaat lopen doordat verschillende landbouwtakken hier vertegenwoordigd zijn.
Die ene keer dat een melkveehouder commercieel denkt is op het moment dat hij een faktuur van de loonwerker bekijkt. 😃
rosco91
Kostprijsberekening... eerste woord wat je leert @ bedrijfskunde. Al geef je de boeren 20ct de liter erbij, alsnog komen ze niet uit de kosten. Kijk eens kritisch naar het filmpje, 40ct de liter kostprijs.. splinternieuwe tractoren.. Ik snap niet hoe mensen hier zelf tevreden over kunnen zijn. Het zou niet leuk zijn, maar wel goed zijn als de veehouders met de hoogste kostprijs, daar ook hun tol voor moeten betalen. Dit zal een aantal bedrijven de kop kosten, maar dat heb je aan jezelf te denken. Ik ken hier zat veehouders die nu geen verlies draaien, en de goedkoopsten met 24ct de liter kostprijs, houden nu zelfs nog wat over. Het klopt wel dat deze veehouders niet het meest luxe bedrijf hebben (tractoren van 1985, geen extreme stal, geen extreme machines, geen robot) maar wel kwaliteit, kwaliteit boven kwantiteit. Laten wij als veehouders eens de hand in eigen boezem steken, en eens kijken naar jou eigen verantwoordelijkheid welke jij hebt gehad waardoor jou kostprijs nu zo extreem is. Pas dan hebben wij het recht om anderen schuldig aan te wijzen. Ik ben het er helemaal mee eens dat het verschil tussen de winkelprijs en de ophaalprijs groot is.. maar kijk hier eens creatief naar oplossingen.. wellicht ligt de oplossing dichter bij je dan je denkt.
mike_v
Quote @NHfan97:
melk in flesjes

Iedereen neemt zijn eigen flesje mee en houd het onder de melktank ... 😉
john deere 6630
@mike_v
Ik denk niet dat je zomaar van de ene dag op de andere aan huis mag verkopen, ik denk dat je daarvoor een hele papierwinkel moet in orde hebben
radium45
@rosco91 +10
@rosco91 Daarmee ben ik het 100% eens.
Degene, die het meest investeerden in nieuwe stallen en machines, waren degene die pleitten voor de afschaf van het quotum. Nu zijn de prijzen er niet en dan wordt er geklaagd en betoogd.
Als de prijzen nu verder zakken, worden deze er automatisch uitgefilterd, aangezien dit ook de boeren zijn die het duurst produceren.
Boeren is tegenwoordig geen beroep meer waarbij je kan investeren zonder vooruit te kijken.
Wimbo
@rosco91volgens jou zouden we dus allemaal met een trekker van 30 jaar oud moeten rond rijden en de koeien nog in een eeuwenoude grupstal huisvesten?
Niet echt anno 2015.
SJB533
@Wimbo
Dat zegt hij niet. Hij zegt alleen maar, dat er wat te veel geld onnodig wordt uitgegeven
JD6930
@john deere 6630

Vorig jaar met de Boycot door die terroristen uit Rusland hebben telers die daardoor hun waar niet kwijt konden ook thuis de boel aan de man gebracht, dan wel gratis maar er kwam veel volk op af.

zie het hier in de buurt alleen niet gebeuren.
mike_v
Je mag ook niet met een landbouwvoertuig de snelweg op @john deere 6630 😉

Is natuurlijk ook een moeilijk ding om te doen, maar zoiets zou meer effect hebben en op meer begrip kunnen rekenen dan alles dicht zetten.
GD tuning Garyp
@johndeere6506 En gaan 'jullie' ook belangrijke wegen blokkeren?
mbvaltra
Quote @SJB533:
(Meer vraag dan aanbod en de prijs stijgt, meer aanbod dan vraag en de prijs stijgt)

Volgens mij klopt het tweede stukje niet 😉
SJB533
@mbvaltra
Zo, ook iemand wakker 😃
ares697
Ik kwam ook al een foto tegen van een Nederlandse melkwagen die de Belgen leeg lieten lopen
NHfan97
Dit is soms nog erger als facebook .. jongens achter hun computertje die denken dat ze het beter weten als 50 jarige oude boeren die al van af dat ze kind zijn meewerken op een boerderij . Ik geloof er niks van dat jullie die finaniciele zaken van die boeren bij jullie in de buurt allemaal zo goed weten . Ik ken ook genoeg mensen die met een dikke mercedes rondrijden . Maar dan weet je ook niet hoe hun bankrekening eruit ziet . En ja rosco heeft misschien een punt , maar waarom zouden boeren met oude stallen en tractoren moeten blijven werken terwijl ze zich kapot werken . Als iedereen meegaat met zijn tijd waarom dan de boer niet?
Er zijn inderdaad boeren die TE veel investeren in verkeerde dingen . Maar zo zijn ze heus niet allemaal . En ja diegene die nooit investeren en nog met hun stallen en tractoren van 30 jaar terug werken , die zullen ooit toch eens moeten investeren want dat blijft ook niet duren als je logisch nadenkt .
jammermaarhelaas
Macht corrumpeert.

Supermarktketens zijn de laatste decennia zo groot dat zij de toeleveranciers tegen elkaar uit kunnen spelen.

Dat er voor de boeren middels betere bedrijfsvoering her en der nog meer over te houden is, is een feit, was het altijd al en zal het ook blijven. Maar neemt niet weg dat over het algemeen de marges steeds verder onder druk komen.

Actievoeren voor een betere prijzen voor de boeren lijkt me, gezien de mentaliteit van de supermarktketens, weinig uithalen.
9115
Wij hebben ook de pech dat we de laatste jaren veel geïnvesteerd hebben is nu Idd wel lastig om alles betaald te krijgen. Maar als we niks gedaan hadden had ik ook geen toekomst gehad. Degene die voor een kwartje kunnen melken zijn uitzonderingen en op termijn meestal de stoppende boeren. Meeste boeren hebben toch wel 30 cent nodig om te kunnen blijven draaien.
Maar deze gegevens veranderen niks aan de prijs, blijft toch markt werking.
NHfan97
@mike_v ik weet niet hoe het bij andere boeren eraan toe gaat , maar als wij wat melk uit de tank halen moeten we het pijpje iedere keer reinigen , denk niet dat de mensen dit zouden doen . En als er zo een boeren-hater tussen zit die de tank effe laat leeglopen .. 😛 maar je idee is idd wel goed tis gewoon moeilijk
fendt trekkertje
Die fransen protesteren om dat ze nu oppeens aan het werk moeten voor hun geld 😉
NHfan97
@fendt trekkertje Hoezo dan? 😛 Ben niet zo op de hoogte van de boeren uit frankrijk.
mike_v
Zeg ook niet dat ze zelf moeten aftappen hé @NHfan97 😉 . Je zet er één van de kinderen bij, in films verkopen die toch ook altijd limonade langs de baan 😃 .
jehan
Ja ik lees het alweer ..de boeren onderling zijn het al niet eens ..zie dat eerst maar eens voor elkaar te krijgen ..vorig jaar veehouders top jaar gehad .nu de melk een aantal maanden laag is hebben ze het gelijk al over actie voeren ..ze moesten zich schamen ..wie recht hebben op actie voeren zijn de varkens en pluimvee houders ..die hebben het al jaren slecht ..biggen ruim 20 euro onder de kostprijs afleveren om een voor beeld te noemen . zo dat moest ik ff kwijt
johndeere6506
Quote @GD tuning Garyp:
En gaan 'jullie' ook belangrijke wegen blokkeren?
is niet de bedoeling in ieder geval. Maandag horen we meer van de LTO over hoe hun er over denken en misschien ook nog ideeën hebben.
NHfan97
@jehan De varkensboeren protesteren nu samen met de melkveehouders. Maar ja ze moesten zich schamen hoor.. ze lieten beter de varkensboeren alleen gaan , dan waren ze met nog minder. (sarcasme)
NHfan97
Wel grappig , tijdens het protesteren kregen de boeren bijna allemaal positieve reactie's. Hier op tractorfan krijgen ze percies alleen maar ongelijk.
Jasperfendt
Quote @rosco91:
40ct de liter kostprijs..

Inderdaad met die absurd hoge prijzen van lanbouwsluis B.V.
jammermaarhelaas
@jehan

Mee eens.
newholland6640
@jehan

Ook pluimveehouders hebben hele goede jaren gekend hoor... Alleen de laatste drie jaar waren om te janken
jordi 1455
@johndeere6506 heb niet zulke hoge verwachtingen van de LTO, de LTO is van wrijven, pappen en nat hollen.

@jehan bij die verdeeldheid zijn de supers en overheid gebaat bij, zo houden ze de boeren onder duim.
jammermaarhelaas
Quote @jordi 1455:
LTO is van wrijven, pappen en nat hollen.

Wat bevalt je er niet aan en hoe zou je het willen?
SJB533
Quote @newholland6640:
Alleen de laatste drie jaar waren om te janken
Zal niet zeggen, dat de slachtkuikens de bank blij gemaakt hebben, maar mn de legsector is zwaar getroffen. Van de kalkoenen weet ik niet, maar die zullen ook wel niet helemaal lekker gelopen hebben?
newholland6640
@SJB533

Ik praat onbedoeld eigenlijk alleen over de legsector
Fendt926Driver
Quote @jammermaarhelaas:
Wat bevalt je er niet aan en hoe zou je het willen?
het grootste manco van Laf Triest Onbetrouwbaar (LTO) is dat ze meerdere petten ophebben als iets positief is voor de ene sector is het weer negatief voor de andere daardoor kunnen ze nooit zoals de vakbonden ergen voor staan ze hebben altijd weer gekruisde belangen
jammermaarhelaas
Quote @Fendt926Driver:
meerdere petten ophebben als iets positief is voor de ene sector is het weer negatief voor de andere daardoor kunnen ze nooit zoals de vakbonden ergen voor staan ze hebben altijd weer gekruisde belangen

Even beperkt tot de melkveehouderij: ze hebben (zoals het er nu voorstaat) wel een systeem met verhandelbare fosfaatrechten erdoor kunnen krijgen (in plaats van (dierrechten of melkrechten) plus dat er een redelijke kans is dat er geen fosfaatrechten zullen worden afgeroomd (een percentage zo nodig uit de markt genomen bij verhandelen).
Ik ben geen groot kenner van de materie, maar vind wel dat ze de diverse soorten melkveehouders zoveel mogelijk tegemoet komen. Jou uitspraak wordt hiermee denk ik wel meteen bevestigd.
Wimsumar
Beste Fendt926Driver:
Quote @Fendt926Driver:
Laf Triest Onbetrouwbaar (LTO)

Vooropgesteld, bij mij hoeft er ook nog maar 1 druppel in de emmer te vallen om deze te doen overlopen en ik ga dan ook graag m'n lidmaatschap opzeggen (al was het maar om de vele honderden contributie).
Toch is het niet de "organisatie (L.T.O.) zelf, die aan jouw betekenis van de letters voldoet. Dat zijn de (vergaderingbezoekende) leden van deze vereniging zelf die deze kwalificatie verdienen. Immers, zij staan ieder keer weer luidkeels joelend op de banken te applaudiseren voor het door het bestuur gevoerde beleid.
walker1
Ik ben een paar dagen in de Belgische Ardennen geweest en vadaag weer via de E25 (via Luik) terug gereden, gelukkig geen protesterende boeren gezien.
Fendt926Driver
Quote @Wimsumar:
Toch is het niet de "organisatie (L.T.O.) zelf, die aan jouw betekenis van de letters voldoet.
tijdens de mkz crisis veel overleg gevoerd met allerlei instanties daaruit kwam duidelijk naar voren dat de schapen onder de i en r plicht moesten komen maar degene van lto was ook voorman van de schapen en zei daar gaan we niet aan mee werken. daar sta je dan man had duidelijk 2 petten op en was niets mee te beginnen.

3 weken later was ik dus geen lid meer van LTO
Fast Eddy
Vandaag naar Luxemburg gereden ook niks te zien.
Ik denk dat die Franse boeren 80 koeien aan de melk hebben en dan 2 gezinnen van moeten leven. Dat lukt in Nederland ook niet. Ik denk als ze wat efficienter gaan werken ze meer kunnen verdienen.
jordi 1455
@jammermaarhelaas De LTO behartigt de belangen van de sector niet goed, kijk maar naar dat fosfaat plafon, als de LTO samen met de politiek voor eind 2012 het al voor elkaar hadden hoe na het quotum verder ging waren die fosfaatrechten nooit gekomen en verder had de LTO de fosfaatplafond niet moeten erkennen, want door het erkennen van het fosfaatplafon vindt de LTO het schijnbaar niet erg dat tijdens de wedstrijd de spelregels worden veranderd.
Boerenjongen16
Dit is puur het gevolg van een politiek spel, (EU tegenover de Rusland). Als die sancties vanuit Rusland er niet waren, hadden veel Europese producten geëxporteerd kunnen worden, waardoor de vraag hoger was dan nu en de prijs ook goed zou zijn.
mbvaltra
Quote @newholland6640:
Ook pluimveehouders hebben hele goede jaren gekend hoor... Alleen de laatste drie jaar waren om te janken

En de veehouders hebben een goed jaar gehad, nu iets minder en meteen allemaal protesten. Waarom??
newholland6640
@mbvaltra

Over het algemeen hebben wij hier meer verdient met de kippen dan met de koeien.
jammermaarhelaas
Quote @jordi 1455:
en verder had de LTO de fosfaatplafond niet moeten erkennen, want door het erkennen van het fosfaatplafon vindt de LTO het schijnbaar niet erg dat tijdens de wedstrijd de spelregels worden veranderd.

Voor de varkens en voor het pluimvee gold toch reeds ook allang een eigen fosfaatplafond.

Is het heden niet alleen een vraag van hoe de fosfaatproductieruimte voor rundvee hoort te worden verdeeld over de rundvee/melkrundvee-houders?

Het fosfaatplafond van alle sectoren samen, met iedere sector zijn eigen deel, stond al jaren geleden (2002) vast, of klopt dit niet?
newholland6640
@Fendt926Driver

Toen het speelde of het melkquotum afgeschaft moest worden of niet waren wij het niet eens met het standpunt van de LTO. We hebben het lidmaatschap toen ook opgezegd. Paar weken later werden we gebeld: "Ja we doen toch ook nog heel veel goede dingen?
SJB533
Quote @newholland6640:
"Ja we doen toch ook nog heel veel goede dingen?
Zoals?
SJB533
Hier eea over betogingen in Nederland
GD tuning Garyp
@JD6930 Wahahaha, wat ben jij een zielig figuur, nu een beetje gaan bashen over de jumbo. Olderaast wot bisto.dom :lol: maargoed, ik zal toegeven, ik moet er binnenkort uit, maar heb gelukkig ook genoeg werk buiten jumbo om 😉
fendt514cturbo
Heehh dat is hier in de buurt
jordi 1455
@jammermaarhelaas het zou zo kunnen, dan is het gewoon in de vergetelheid geraakt.
JD6930
@GD tuning Garyp

Het was niet echt om te stoken. 😉

Begrijp me niet verkeerd! Ik had het mooi gevonden als je daar kon blijven. 😉
Goed dat je genoeg werk hebt buiten die gele. 😉
SJB533
@JD6930
Denk je, dat die blauwe blij is met iemand van 18?
JD6930
@SJB533

Heb nog geen ervaringen met, of contracten omgezet zijn in vast contract van mensen die vanaf hun 18e er zijn komen werken. Dus kan het zo nog niet echt zeggen. Maar er zijn wel ook 18 jarige aangenomen laatste jaren waar ze tevreden over zijn. Al zegt dat helaas weinig, want de hogere hand(lees, boven filiaal) beslissen uiteindelijk, ook al hebben die ze niet of nauwelijks aant werk gezien. Een 40+ collega verliest helaas h'r baan omdat ze van hogere hand h'r te oud vinden, ook al wordt er door heel het filiaal inclusief managers gesmeekt om h'r in dienst te houden. Hoe het met 18 jarige die dus 21 zijn opt beslissende moment zit weet ik zo niet. Veelal wat jonger is en goed functioneert blijft tot ze zelf beslissen te gaan omdat ze bijv. ergens ver weg gaan studeren etc. oft moet zijn dat ze slechts een uurtje of 2 per week beschikbaar zijn, dan kan het doek ook wel eens vallen, voor mensen die nog geen vast contract hebben. De agf medewerkers hier die vaak 's avonds werken zijn de 20 al even voorbij. De medewerker die het overdag bijhoudt doordeweeks is 56 als ik het goed heb. Leeftijd verschilt hier van 15 tot 60+. Gemiddelde is de 18 wel voorbij volgensmij, maar die zijn dan ook allen voor hun 18e begonnen.

Ik was zelf 17 toen ik er begon.
JD6930
Tja.... Daar gaat ons geld. Goed bezig FrieslandCampina!

metronieuws.nl/showbizz/2015/…
JD6930
Quote @Boerenjongen16:
Dit is puur het gevolg van een politiek spel, (EU tegenover de Rusland). Als die sancties vanuit Rusland er niet waren, hadden veel Europese producten ge�xporteerd kunnen worden, waardoor de vraag hoger was dan nu en de prijs ook goed zou zijn.

Tja, de Russen(lees regering aldaar) konden er niet tegen dat meteen de hele wereld zeker wist dat Rusland betrokken was bij het neerhalen van de MH17, en dus moesten ze weer eens laten zien hoe machtig( dom) ze wel niet zijn! 😞

Zelfs tegenwerken tegen een strafrechtelijk onderzoek van de Navo..... Dat is toch gewoon zonder woorden schuld bekennen? 😞
walker1
[quote="@JD6930"] Tja.... Daar gaat ons geld. Goed bezig FrieslandCampina!

metronieuws.nl....[/quote/]

Nou jongen, ik zou in de bediening gaan werken ipv bij appie happie.
JD6930
@walker1

Ach, die komen toch niet hier in ''beek''.

Alleen de vertegenwoordigers. Die komen zo vaak dat we er af en toe niet goed van worden.

Zal ook nog wel wat meer worden, aangezien de rouwtjes rond de regeltjes van zelf acties maken minder hard aangetrokken worden van boven. Haast geen dag voorbij zonder vertegenwoordiger van FC, Coca Cola, Pepsi, noem maar op over de winkelvloer.
Tom VB
Er zit een klein addertje onder het gras, supermarkten proberen hun inkoopprijzen altijd onder de marktprijs te onderhandelen en vaak met succes want als de leverancier niet akkoord gaat zoeken ze gewoon een ander, het zou de overheden sieren om de macht van de supermarkten in te perken ten gunste van de boeren en leveranciers.

100 punten @jordi 1455
NHfan97
@Tom VB In the UK wordt dat wel gedaan. Als de supermarkten het daar zo doen zoals ze het hier doen , worden er zware boetes opgelegd.
JD6930
@Tom VB

Medewerkers van de coöperaties als FC kunnen er ook wat van. Ze proberen iedere keer een actie met lagere prijs te kunnen maken in de winkel, helaas voor hun zegt AH NEE tegen leveranciersacties ze een speciale actieprijs voor willen maken. Acties mag, met weggeef dingen bijv. maar d'r wordt niet gestunt met de verkoopprijs.

Maar er zou idd meer grip mogen komen vanuit de overheid op supers. Dat de prijzen eens beter worden, al mogen de coöperaties dan ook wel aangepakt worden die uiteindelijk een lage prijs geven aan de boeren.

Kijk, ik wil natuurlijk ook volle schappen zien in onze winkel, en veel verkoop van ook de verse producten etc. maar vindt wel dat er een eerlijke prijs betaald moet worden. En JA, ook AH hoort daar grotere stappen in te zetten!
NAbbink
@JD6930 je moet nog veel leren over politiek.. Dat de Russen niet doen wat wij graag zouden willen...maakt ze nog niet dom.. De irritatie die ze wekken bij mensen zoals jou, daar is het hen juist om te doen. Dat het westen nu in paniek is door de gevolgen van door ons zelf opgelegde sancties doet hen vast plezier. Het wordt een spel..Wie heeft de langste adem?
..en wat LTO betreft. De uiteenlopende meningen hier geven al wel aan hoe moeilijk het is om een stem te zijn voor een hele sector. Dan moet er ook nog rekening gehouden worden met de andere sectoren. Moet je bijvoorbeeld voor de melkveehouderij harder op de bres gaan dan voor de pluimveesector? Is dat te rechtvaardigen? Je moet proberen emotie buiten spel te houden, want dat is precies waar het in de rundveesector vaak om draait.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!