Atlas 1202 vragen

Beste, ik ben vanmiddag bij een Atlas 1202 wezen kijken. Op zich leek dit wel ok, maar heb wat twijfels bij de rij aandrijving.
Ik wou de assen even on afhankelijk van elkaar testen; dus voorkant op tillen en dan de wielen laten draaien. Dit lukte niet omdat de achteras ook mee wou. De zijkant zelfde verhaal, maar dat kwam meer omdat de stempels niet vergrendelen. Hoe zou dit moeten werken? Met de rem erop blijven de stempels ook niet staan.
Volgens het boekje zouden er 8 versnellingen op moeten zitten. Mechanisch hoog en laag werkt, en de ijlgang knop ook. Hoe komen de andere 4 erbij? Is dit de luchtschakelaar aan de rechterzijde van de stoel? Achteruit ging ie sneller dan vooruit, is dit te verklaren adhv motor slijtage of kan het zijn dat de remmen wat aanlopen...?
Hoe zit de pomp constructie eigenlijk? Eerder heb ik een 1302 bekeken, die had twee pompen naast elkaar. Deze heeft er maar een, maar toch ijlgang. Is dit één behuizing met twee pompen erin? Heb niet op het aantal leidingen gelet.
De diff lock zou automatisch moeten werken; hoe werkt dit precies?
Jammer dat er geen hydraulisch schhema van een 1202 te vinden is...
Verder dampt de motor iets uit de carter ontluchting, maar echt blazen is het niet. Is dit normaal?
Kortom, een hoop vragen 😄

Deel dit topic

Reacties

Kees2030
Volgens mij mag je van zo'n oude hydraulische kraan niet meer verwachten dan dat hij graaft.
Als je een kraan wilt die nog 100% functioneerd moet je gewoon meer geld uit gaan geven.
jaap-paulusma
Volgens mij zit er in de cabine een handel voor 4x4
en de motor lijkt mij normaal voor zijn leeftijd.
atlaspower
Kijk hier maar even, is zat te vinden over de 1200 type atlas-hydraulikbagger.de/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1