New Holland TL 90 - warme achterbrug

Ondanks het vervangen van de hydrauliek pomp en diverse kleppen blijft de achterbrug warm 55 graden en hoger! Als de trekker stationair draait wordt de achterbrug ook warm. Mechanisatie bedrijf zegt dat het van alles kan zijn maar dat schiet niet echt op??? Heeft iemand advies?
arnovries

Reacties

Wimsumar
Beste ArnoVries: Ja, dat schiet niet op. Grote vraag is wat je dan met de trekker aan het doen bent als de achterbrug 55 graden wordt. (Dat is hier vanachter toetsenbord/beeldscherm niet te zien 😉 ).
jaap-paulusma
Is het hydraulisch persfilter de juiste?

Verder heb ik de ervaring dat new holland tractoren meestal vrij warm worden op de achterbrug.
jammermaarhelaas
Welke kleppen heb je vervangen?

Allicht heb je het al wel gecontroleerd, maar blijft er niet gewoon een hydrauliek ventiel (externe hydrauliek) open staan (terwijl je de hendel wel in neutraal hebt staan) terwijl je er geen koppeling in hebt zitten? Deze blijft dan door de overdruk pompen en dat warmt de olie op.
jammermaarhelaas
@jaap-paulusma

Heb persoonlijk helaas moeten constateren dat na overname van Ford door Fiat en nu Case, de onderdelen als filters die je bij de merkdealer koopt (NewHolland, in het doosje van CNH) in enkele gevallen gewoon niet of slecht passen op mijn Ford van 38 jaar oud. Dit zou bij Fiat dus ook heel goed het geval kunnen zijn.

Moet dit op het Forum? Misschien wel, want via onder andere Kramp en Granit is gelukkig het passende onderdeel wel te koop (en dan vaak ook nog exact dat wat eerder onder eigen merknaam verkocht werd).
nhmonteur
In principe mag een achterbrug zeker met deze buitentemperatuur warmer worden dan 55 graden. De olie kam tot wel 90 graden worden bij intensief gebruik en met warme buitentemperaturen.

Werkt je oliekoeler wel goed en is deze goed schoon? Verder inderdaad goed kijken of alles neutraal staat.

Word er verder nog wat met de trekker gedaan of word de olie al warm met alleen stationair lopen?
walker1
55 graden vind ik nog niet zo heel spannend. olie wordt gewoon warm als de machine draait. als het buiten al 30 graden is, dan hoeft ie maar 15 graden warmer te worden, ik denk als je veel olie vraagt, bv met een hydraulisch aangedreven machine dat die olie nog wel warmer wordt dan 55 graden.
deeremeneer
Zoals hier door meerdere mensen wordt aangegeven is 55 graden helemaal niet hoog. De olie kan met zulke warme dagen en intensief gebruik wel 80 graden worden. Bij normaal gebruik is 55 graden ook niks apart.
kerstrunner
Bij mijn NH T5050 word de olie idd ook altijd warm,70 tot zelfs 80 graden
jammermaarhelaas
Hoe (met wat voor apparaat, speciale thermometer of infra-rood meter of via boordcomputer ?) meten jullie trouwens de olietemperatuur?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TL 90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!