Massey Ferguson 35 - zandstralen

Jow

ik ben bezig met de restauratie van een mf 35 en ben nu gekomen aan het zandstralen. Nu heb ik mij laten vertellen dat dit moeilijker is ofdat het er uit ziet. Je kan blijkbaar vrij gemakkelijk zand IN de tractor blazen. Ik kan dit laten doen bij een persoon die dit doet voor hobby voor zeer weinig geld maar heb al zitten twijfelen ofdat ik het niet beter zelf zou doen zodat ik vrij voorzichtig te werk kan gaan maar doen moet ik wel een straalketeltje kopen. Wat zouden jullie doen of hebben jullie nog tips?

mvg jonas
verstraete

Reacties

MulderDeutz1
Ik zou plaatwerk loshalen van de trekker en dit stralen. De trekker zelf schuren met een staalborstel op de flex, slijptol.
Perfect
Het stralen is geen aanrader . Heb dit zelf ook gedaan het zand zit echt overal tussen.
Met een beetje pech gaat het de motor in.
Je moet ook een flinke compressor hebben , heb zelf een redelijke maar deze kan het net niet bij benen dus staat aan een stuk door tedraaien.
newholland6640
@Perfect

Hoe grote compressor heb jij dan? Wat voor motor zit erbij?
Perfect
Met een 100 liter tank 400 liter per min. Op 380 volt
Valtra-Fordpower
Mijn K200-450 trekt stralen ook niet, moet minimaal 600+ aanzuigvolume hebben.
major6cil
Stralen is geen aanrader hoor, voor plaatwerk is het wel perfect.
Maar de motor en bak moet je gewoon schuren of borstelen.
biet
Stralen kan je ook je pakkingen/keerringen kosten.
verstraete
Een grote compressor is geen probleem maar ik denk dat ik het risico van zand in motor blazen niet ga nemen en enkel het plaatwerk en de vooras en wielen zal stralen de rest zal ik dan met een staalborstel doen. merci om me te helpen e 😛
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!