Massey Ferguson 6460 - Dyna 6 2006

Hoe is de ervaring met deze trekker??
En weet iemand ook of er onder deze trekker 650/65r38 en 540/65r28 passen?

Bij voorbaat dank
Gr. Rickboer blija
rickboer blija

Reacties

rubenv
Past eronder maar this net aan
MF6465dynashift
Onze 6465 heb dezelfde bandenmaat
valmet6400power
Rijdt super! (6480 dan)
MF6465dynashift
Mijn ervaring is goed met deze trekker, heb op me vorige stage 6480 en 6470 dyna 6 gereden, rijd super en hij had in de 5 jaar dat ie zn 6480 had er nog geen problemen mee gehad en de 6470 had ie nog maar net.
Zelf hebben we een 6465 dynashift rijd ook super, ken nog geen oordelen doen over hoe goed ie is want we hebben m net 300 uur ofzo
reinder-mf
Dat past mooi. Hebben dr Xeobibs onder liggen en er is nog wel ruimte.
DANOONTJE POWERR
@reinder-mf Xeobib 650's zijn veel lager.
DANOONTJE POWERR
@rickboer blija Wij hebben er drie op het bedrijf lopen en ik vind het supertrekkers.
Ze zijn erg gebruiksvriendelijk en het comfort is goed.
Zou wel kijken of er luchtvering voor de cabine of zit.
Wij hebben er één met veerpoten maar dat is wel wat minder.
reinder-mf
@DANOONTJE POWERR Oke, dat wist ik niet. Hebben alleen maar Xeobibs.
DANOONTJE POWERR
@reinder-mf De wangen van Xeo's zijn 60% ipv 65% van de hoogte.
massey8690
Dit is dus een tier2? Echt een vechter van een motor, de perkins 4-pitter wil wel (brullen)! Bij ons tenminste, goed opletten hoe de koppeling aanvoelt, als de motor bij stationair 'moeite' heeft om hem in de versnelling te zetten en dan een beetje bokt om op te trekken (ongeacht hoe soepel je hem zet in het display). Kan er wat mee wezen, daar staan ze een beetje bekend om. 2 mensen uit de buurt hebben het, de 6460 van ons heeft het soms op zwaar koppelingswerk. Nu hebben we van hetzelfde type een 6480 gekocht en die heeft het heel erg, we denken zelf dat de oliepomp van de transmissie aansturing versleten is. Komende week gaat ie naar mech. Bedrijf en zullen we het (hopelijk) weten. Verder Super fijne trekker, heb er veel plezierige uren mee gedraait.
MF6465dynashift
@massey8690 dat heb onze ook, zeer gevoelig koppelings pedaal, ik gebruik het vooruit/achteruit hendeltje om te koppelen werkt veel makkelijker ook
reinder-mf
@DANOONTJE POWERR Oke, dat verklaart het.
reinder-mf
@massey8690 Tier 2 trekt veel beter dan de tier 3. Is nog veel zuiniger ook. Onze 6460 tier 3 wil niet trekken, en de tier 2 houdt nooit weer op. Monsterachtige trekker die ouwe 6460.
Zijn hele fijne trekkers, sterk genoeg voor zwaarder werk en toch handig genoeg voor lichtere klussen. 650's passen er onder. Wij hadden er 580/70R38 onder liggen, en die zijn net zo hoog als een 650/65. Trekker loopt dan ook 46/47 km/u bij 2000 toeren. Een T3 met Sisu loopt rustiger als een T2 met Perkins. Kwa trekkracht doen ze het allebei heel goed. De T3 heeft wel meer vermogen. Op papier 10 pk, bij ons scheelde het voor de waterrem dik 20 pk.
massey8690
@MaartenMandemaker he maarten, weet jij toevallig ook of de transmissie wordt aangestuurd door een 'aparte' olie pomp?
@massey8690 Die word gevoed door het lagedrukcircuit, wat ook de koppelingen voor de aftakas, 4wd en diff. slot voedt.
massey8690
@MaartenMandemaker okay, wordt dat gevoed door een aparte pomp, of gesmoort door de hoofd tandwielpomp? Vind het heel apart dat ie de koppeling zo gigantisch fel aanpakt..
@massey8690 Dacht een aparte oliepomp. Lagedrukcircuit werkt ook maar op 17/18 bar
mfrijder
Aparte oliepomp voor het lagedruk gedeelte, smeering en koeling. Druk van dit systeem zit op 21 bar. Als de trekker niet lekker te callibreren is dan zou je de dealer eens de magneet spoelen compleet moeten laten wisselen voor het nieuwste type en de laatste software erin laten zetten. Dit moet afdoende zijn om weer lekker soepel te kunnen schakelen tussen voor- en achteruit.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6460 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!