Illustratie van:

Deutz D5006 - Ratelend geluid koppeling, rijd niet meer.

Hallo,

Eergisteren reden we met een balen wagen door het dorp, bij het opgang komen vanaf een kruising stopt hij ineens met rijden en komt er ratelend geluid uit het koppelingshuis. Ik heb thuis het luikje onderin los gehaald en wanneer ik de trekker in z'n versnelling ging rollen zag ik dat de priesas ging draaien evengoed kwam er een ratelend geluid uit het koppelingshuis en bleef de motor stil staan. Ik denk zelf dat er iets mis is bij de koppeling.

Is er iemand die dit probleem ook meegemaakt heeft?
Ik hoor het graag,

Gr jacco

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Zandvliet-120: Ik denk dat de spiebanenverbinding tussen koppelingsplaat en prise-as 'glad' is gedraaid.

(P.S.: Vreemd, dat je het graag hoort. :? ). 😉
zandvliet-120
@Wimsumar haha, ik dacht ook aan zoiets, sins dat ik hem heb (2jaar geleden) klapperde hij altijd al wat in het koppelingshuis. Als ik de koppeling los had. Dat was waarschijnlijk omdat er al ruimte in zit.
casejxu
Heb je dubbele koppeling?
zandvliet-120
@casejxu ik heb een dubbele koppeling maar wel een aparte handkoppeling voor de aftakas. Geen dubbeltraps koppeling dus.
florisrobben
Hallo Jacco

Ik heb het vermoede dat de spline van de priseas of van de koppelingsplaat of beide glad zijn. Ik heb z'n type deutz wel eens gesplitst en toen bleek ook dat het lager van de priseas voor in de versnellingsbak ingelopen was in de as. Ik kon die priseas er zo uithalen en de koppeling de priseas en het lager vervangen / repareren. Dus ik kan je aanraden mocht je de tractor splitsen kijk niet alleen naar de koppeling maar ook naar dat lager.

Succes
zandvliet-120
@florisrobben bedankt voor het advies, ik ga hem waarschijnlijk deze week splitsen. Dan ga ik het probleem zien en dan ga ik ook gelijk de dingen die u opnoemt nakijken en waarschijnlijk vervangen.
RPCounty
@zandvliet-120 voordat je begint te breken....kijk eens of de priseas nog meegenomen wordt. de holle buis dus die je ziet draaien als je het luikje er onder weg hebt. zo ja dan moet hij net voor de bak door de midden omdat dan de splines uit de verbindingsbus van de priseas liggen. deze zit net voor de bak op de splitsing met het koppelingshuis en dus NIET bij de motor. succes
casejxu
@zandvliet-120onderdelen zijn te bestellen in wieringerwerf 😃
zandvliet-120
@RPCounty dit heb ik al getest want ik heb een griptang op de priesas gezet en ging hem in een versnelling rollen. Als de as stil blijft staan is het dat probleem dat u noemt maar hij bleef mee draaien. En de motor niet dus het probleem zit hem bij de koppeling. 😄
zandvliet-120
@casejxu oke is goed.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!