Fendt 309 LSA - 6/2 ventiel opbouwen

Hallo allemaal.
Wij hebben op onze 309 2xdw. Hier wil ik graag 4xdw op zetten m.b.v. 6/2 ventielen voor de kuilvoersnijder(1xdw voor het mes, 1xdw voor het afschuifbord, 1xdw voor de topstang en 1xew voor de hefmast) en de kuilverdeler (1xdw voor de topstang, 1xdw voor het linkerbord en 1xdw voor het rechterbord). Heeft iemand hier ervaring mee om deze zelf op te bouwen, of heeft iemand misschien voorbeelden?
En waar zou ik de 6/2 ventielen het beste kunnen kopen?
Andere opties/oplossingen zijn ook altijd welkom.
We snijden nu namelijk altijd voer af met de 712 en daar zit al 4xdw op. Maar over enkele weken moet de 712 gebruikt gaan worden voor het stalmaaien en moet de 309 voor de kuilvoersnijder.
Alvast bedankt.

Groeten Stefan (stefan310)
stefan310

Reacties

assink
Dit toch? Of moet het elektronisch/bowdenkabel worden?
hydrauliktechnik24.de/Manual-control-valves/80-l/…
huub
Heeft de 309 een kruishendel? Dan zou ik er een andere hendel opzetten met een schakelaar er op, kan je zo het magneetventiel bedienen.
hobbyboer
Hoe groot is het prijsverschil tussen zo'n 6/2 klep en een extra dw-ventiel op de trekker?

Heb weleens gewerkt met werktuigen met die 6/2 dingen erop en dat gaat niet altijd even handig, soms zelfs gewoon onhandig.
Bakker S
Je kunt een ventiellen van een kuildoseerwagen nemen. Dan krijg je er 3 dw bij. Je kunt hem tussen het originele ventielenblok en de hef. Eventueel met bowdenkabels binnen in de trekker bedienen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes Je moet ff kijken of de hef en hydroliekventielen elk een apart systeem heeft. Anders gewoon na het originele ventiel blok plaatsen.
deJong
Je kunt er 2 3 weg klepjes tussen de hydr van de snijder plaatsen op een blokje bouwen en in de cabine plaatsen. Goedkoper en met afkoppelen hang je het blokje even aan de kuilsnijder. Hoef je ook niet lopen te sleutelen aan de trekker
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!