Bandenmaat deutz 3006 ???

Hallo ????

Deutz 3006 staat op voorbandjes 5.50 - 16 en achter 12-4-28

Nu was ik op een oldtimer weekend en BAM voor een prikkie 6.00-16 voorbanden gekocht maar nu is mijn grote vraag ????

Is hier iemand zo slim om mij te kunnen vertellen wat voor maat achterbanden ik dan moet nemen om hem weer mooi recht te laten staan ????

Ik hoor het graag

Alvast bedankt ????????

Deel dit topic

Reacties

+1
Welgerap52
Ik denk dat de trekker voor een cm omhoog komt!
Dus daarom hoef je geen andere achterbanden denk ik
+1
Loeideutz
Precies wat @Welgerap52 al zegt, het verschil in hoogte is iets meer als 1 cm. Het verschil tussen een nieuwe en een oude achterband veroorzaakt meer scheefstand.
Loeideutz
Sterker nog, doordat de tractor nu iets achterover staat, zit je iets comfortabeler. Dat wil zeggen, je hoeft nu niet meer zo bang te zijn dat je voorover van je stoel af schuift.
stevenb
Juist ???? ik hield hem er zo eens bij en het verschil leek aardig groot, ik dacht zal verdorie toch geen andere achtervelgen moeten kopen ???? valt dus mee ????
zandvliet-120
Het hoogteverschil tussen de banden mag je dan ook nog door de helft doen, het gaat om de afstand van de as tot bovenkant band.
Loeideutz
@zandvliet-120 Je opmerking klopt, maar technisch gezien gaat het om de afstand tussen de as en de onderkant van de band.
Nog een detail voor @stevenb , de mate waarin je je banden oppompt heeft ook nog effect op het horizontaal staan van je tractor. Maar ik zou toch de voorbanden niet al te zacht laten, want anders stuurt het veel te zwaar.
+1
stevenb
Jongens ???? hartstikke bedankt voor de hulp ????????????
+1
Wimsumar
Beste LoeiDeutz:
Quote @Loeideutz:
Sterker nog, doordat de tractor nu iets achterover staat, zit je iets comfortabeler. Dat wil zeggen, je hoeft nu niet meer zo bang te zijn dat je voorover van je stoel af schuift.

En omdat je zelf hierbij iets voorover gehangen achter het stuur zit ga je door de betere stroomlijn iets harder bij tegenwind. 😎
Loeideutz
@Wimsumar Interessante theorie. Tractor weegt ongeveer 1800 kg. Een gemiddelde chauffeur inclusief overall, winterjas en laarzen met stalen neuzen is 90 kg. Ik vrees dat de betere stroomlijn die je verkrijgt, niet door de 30 pk kan worden omgezet in een hogere snelheid.
Jaren geleden had ik een vriendin die motorrijlessen aan het nemen was. Dit gebeurde op een Honda met een blokje van 250 cc. Zij had het idee dat wanneer ze tegenwind had, ze daadwerkelijk harder kon rijden door iets platter op de motor te gaan liggen. Maar dan heb je het ook over heel andere gewichten en pk's.
+1
Wimsumar
Beste LoeiDeutz:
Quote @Loeideutz:
iets platter op de motor te gaan liggen.

Oooohw, dan heb ik je wel eens zien rijden.

+1
Loeideutz
@Wimsumar Chips! Hoe is die foto op internet gekomen. Dadelijk maar even mijn advocaat bellen voor een serieuze schadeclaim.
RazendeRoeland
Dat is conform de fabrieksopgave 11.2-28
De normale voorbanden zijn nl 6.00-16

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
4