New Holland L 95 - rammel achterbrug

Mijn L-95 bj. 98? nog oranje kleur heeft een vreselijk ratelend geluid vanuit de achterbrug. Dit doet hij pas in zijn derde versnelling en hoger in de hoogste groep. Het lijkt snelheidsafhankelijk. Til ik de tractor op en laat ik hem vrij van de grond draaien dan is de rammel weg. Weet iemand wat hier aan de hand kan zijn? Versnellingsbak is zonder powershift, alles mechanisch.

Heb een filmpje geplaatst, zie link

Urenstand tractor 5200

b.v.d. Bert Peters

Lees meer »

meerstraat

Reacties

old man jose
Diverse lagers versleten totale revisie nodig.
DANOONTJE POWERR
@old man jose Je hebt weer vakantie zeker...
Mf1155
@DANOONTJE POWERR weer? nog steeds. t houd niet op haha 😃
DANOONTJE POWERR
@fordsonmajor1952 Wat is dit nu weer voor een reactie?
Zeker een kamergenoot van Jos in huize rust roest?
DANOONTJE POWERR
@Mf1155 Ja, bejaardenhuis geven ze ook gefaseerd vakantie.
DANOONTJE POWERR
@fordsonmajor1952 Als je je huiswerk goed maakt zou je weten dat deze achterbrug al heel wat jaren meegaat en dat ze ook genoeg pk's aankunnen.

De enige electronica van deze trekkers zit in de radio.
old man jose
@DANOONTJE POWERR
Ben er nu achter dat je één halve hersencel meer hebt als een rund, want je zit zelfs hier gewoon onwijs te zeiken.
En omdat je niet hoe je hierop zou moeten reageren begin je zomaar een berg onzin uit te braken. Dan zijn er ook nog van die huilers met de wolven in het bos die dan als een stelletje ezels gewoon domweg aan het mee balken gaan. Geweld zo een site. het word weer hoogtijd voor een vakantie.
SJB533
Bert, wellicht is het handig, om de urenstand even te vermelden.

Niet vechten onder het ruzie maken, dames!
boereke
Ben je zeker dat het uit de achterbrug komt? Als je trekker voorwielaandrijving heeft, kan het zijn dat je tussenlager het begeven heeft van de as die onder de trekker doorloopt. Als je gewoon op de baan rijdt, drijven je voorste wielen deze as aan, als je de trekker optilt, staan die stil. Is maar een idee hé, kan het verder van hier niet inschatten!
fiatfan
@meerstraat Hoi Bert, niet teveel aantrekken van de reacties hier. danoontje powerr is hier het beste thuis in Fiats en de rest moet je maar vergeten. Ik weet wel dat jij een keurig nette goed onderhouden L95 hebt. de urenstand kun je mss vermelden zoals sjb533 noemt. zit er wel genoeg olie op de bak? er kan door je jaren heen wel eens wat fout gaan... anders bel maar een keer, dan heb ik wel een paar adresjes voor je die je misschien door de telefoon al wat uitsluitsel kunnen geven.
fiatfan
@boereke zoiets kan natuurlijk ook zijn. als je de tussenas vastpakt kun je eigenlijk al wel voelen of het nog op zijn plaats zit..
Bakker S
Je zou de aandrijfas naar de voorwielen er ff tussen uit kunnen halen. Wil wel dat de koppeldelen los zitten. Deze gaan met hoge snelheid tegen het chassis aan slaan. Er kan eigenlijk niet veel aan de achterbrug stuk...
meerstraat
Ik heb een filmpje geplaatst, zie de link lees meer... Ik ga morgen gelijk even kijken naar de voorwielaandrijving, Hoop dat het daar zit.
Kom ik er niet uit dan bel ik je even Marcel.Heb trouwens de urenstand er nu bij staan.
fiatfan
@meerstraat haha 5200 uur..net ingereden!
guy
Daar kan maar weinig aan komen, de kans is groot dat het iets met de cardanas van de voortractie te maken heeft 😄
DANOONTJE POWERR
Daar lijkt het wel het meeste op.
Of de aftakashendel moet tegen inschakelen staan.
Maar de aandrijfas kun je het best eerst even controleren.
guy
Heb het filmpje net bekeken, vanaf een bepaalde snelheid begint het, ik gok op de cardanas 😄
nhmonteur
Kijk inderdaad eerst maar eens naar de aandrijfas naar de voorwielen. Vooral het steunlager in het midden goed nakijken
meerstraat
Opgelost! Cardanas naar voorwielen lag los, schuifmof er weer over gezet en geborgd.

Dank voor jullie reactie's
DANOONTJE POWERR
@meerstraat Top!
En jij bedankt voor de feedback, die mis ik heel vaak bij dit soort topics.
boereke
Ik dacht wel dat het zoiets ging zijn! ik heb zelf het genoegen om een 80-88 en een tl90 te bezitten (in de juiste kleur natuurlijk, het was één van de laatste new hollands in terracotta). Zijn beide onverwoestbare trekkers (op koppeling van de 80-88 na dan). Verzorg hem maar goed, want zo worden ze niet meer gemaakt. Alles wat tegenwoordig rond de 90 pk heeft zijn precies plastic prullen!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland L 95 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!