Fiat 1000DT - schuimvorming in achterbrug

Als de trekker een tijd gebruikt wordt komt er schuim uit het ontluchtingsventiel van de achterbrug. Waarschijnlijk zuigt de oliepomp ergens lucht aan, waar is het de meest voor de hand liggende plaats waar dit gebeurd?

Deel dit topic

FIAT 1000 DT

Reacties

marco steyr
Normaal gesproken zou de olie niet mogen schuimen door de additieven die er in zitten. Misschien tijd om te verversen?
atlaspower
Verkeerde olie in de achterbrug ?
jehan
Ja verkeerde olie of vervuilde olie
fiatteam
44 liter 80w90 moet erop, staat in het boekje.

Verkeerde olie kan, maar een verstopt filter kan ook heel goed, dan kan de olie ook gaan schuimen.

Haal voor de zekerheid eerst even wat olie uit de bak (stukje metaal dopen) en kijken of er niet teveel vocht in zit. Dit kan ook rare dingen veroorzaken en dichte filters.
ronald73
Als je het filterverhaal en luchtzuigverhaal uit kunt sluiten en je hebt nog steeds last van dat verschijnsel, dan denk ik dat er een ventieletje van het regelblok van de hefinrichting vast zit. Er blijft dan olie uit spuiten wat er voor zorgt dat er luchtbelletjes in de olie komen. Pomp zuigt dan vervolgens olie met luchtbelletjes op. Dit zou je kunnen horen aan zoemende geluidjes in de persleiding vanaf de pomp.

Bij mijn Fiat hield ooit eens zo'n schuimvorming op doordat het hele ventielenblok even overal op flinke druk kwam te staan met ploegwerk. Ventieletje werd toen weer even doorgedrukt. Nou ja, dat is mijn verklaring maar...
ronald73
Quote @fiatteam:
80w90

In mijn boek staat 20W40.
dalton
Is de olie wit van kleur? kan zijn dat er water bij is gekomen door condens. ( vaak bij versnellingsbak door kapotte pookrubbers ) Doordat je olie opwarmt gaat het water borrelen waardoor er ook schuim uit je trekker kan komen.
fiatgroep
@fiatteam
als je er 80W90 in doet weet je zeker dat hij gaat schuimen
fiatteam
@fiatgroep

Ik heb hier gekeken :

tracteurs-someca.fr/docs/1000_fiat_plan.pdf/

Daar staat 44 liter FIAT AF 87, als enige uitzondering.

Maar de vuistregel bij deze types is inderdaad dat er overal motorolie op moet.
Wilting NH
80-90 is toch cadan olie? ik gooi er altijd t2200 op van q8.
zelfde olie als hier op de new hollands gaat.

bij mij was de aanvoerlijding van de pomp een keer door geschuurd, waardoor die valse lucht zoog, maar dan gaat de hef ook wippen
fiatfan
Net zoals dalton zegt. Er is gewoon een hoop water in geslopen. Gewoon aftappen. Er zal veel meer olie afkomen en wit van kleur zijn. Dan 44 ltr nieuwe 20w40 erop en weer een probleem verholpen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 1000DT ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!