Mc-Cormick D 430 - Slijtage banden

Hallo allemaal,

De kammen van de achterbanden van m'n Mc-cormick D430 zijna bijna plat. Zijn nog ongeveer 2 cm dik. Is het verstandig hier mee door te rijden of is het aan te raden er nieuwe banden op te leggen? Trekker wordt alleen voor op de weg gebruikt eigenlijk, hooguit een paar keer per jaar in het gras/zand.

Het kan een domme vraag zijn, maar wil toch even zeker weten.. 😉
DextaHB

Reacties

varken
Gewoon Doo rijden,
Je kan mits de banden in goede conditie zijn (droogtescheuren e.d.)
Oldtimer-fan
Als ze weinig droogte scheuren hebben, kunnen ze nog wel even mee. Als je toch zou besluiten om nieuwr te kopen, raadt ik je aan om BKT banden te pakken. Prima oldtimer banden en hebben ook de look van de banden van vroeger. Ik vermoed dat je 11.2-28 of 12.4-28 eronder hebt liggen. Een nieuw setje BKT van die maten ben je toch al zo'n 500 euro kwijt. Maar voor oldtimers die niet zo heel vaak gebruikt worden, ten opzichte van een nieuwere tractor, krijg je ze nooit meer versleten. Dus is dat een eenmalige aankoop.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!