Ford 6600 - diesel probleem

Ik heb een ford 6600 op een krakei rooier. Maar zodra hij moet gaan trekken gaat hij stotteren net of hij te weinig diesel krijgt als hij niet moet trekken loopt hij prima en als hij even rustig heeft staan draaien duurt het ook even voor het begint. filter is al vernieuwt leidingen schoon gemaakt de tank loopt ook goed door. er zat wel bijna geen olie in de brandstofpomp. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?
johnny mf

Reacties

Huuuuub
Opvoerpomp gecontroleerd?

Wat voor brandstofpomp zit hier op? een roterende CAV?
Water in de brandstof gehad?
Wimsumar
Beste Johnny MF: Tankdop vol stof waardoor de dieseltank vacuüm trekt?
johnny mf
@Huuuuub Nee opvoerpomp nog niet gekontroleerd zou die de oorzaak kunnen zijn? omdat hij normaal wel goed loopt? Er zit een lijnpomp op. Nee er heeft naar mijn weten geen water in gezeten maar heeft wel een paar jaar stil gestaan.
johnny mf
@Wimsumar Nee de dop is het probleem niet die heb ik onder het rijden er al los op laten liggen.
Wimsumar
Beste Johnny MF:
Quote @johnny mf:
de dop is het probleem niet

Dan zijn het tankkraantje (zeefje) en de opvoerpomp (zit mogelijk ook een zeefje in) volgende aandachtspunten.

Hoe is overigens de staat van het luchtfilter? Daar kunnen ook aardappels in gepoot worden, zoveel stof?
johnny mf
@Wimsumar oké bedankt. Opvoerpompje zal ik eens controleren. Het luchtfilter is schoon.
old man jose
Als de opvoerpomp heel licht blijft gaan kan het zijn dat de membraan steel een beetje vast zit. Het kan ook zomaar dat een klepje lek is of niet goed functioneert. Of er zit een gaatje in het membraan.
dirkao
@old man jose als er een gaatje in het membraam zit wordt het nog broerder, want dan lekt er diesel het carter in. ik heb ook wel eens gehad dat één van die klepjes los door het pompje aan het zwemmen was, ook niet echt bevorderlijk.
Welgerap52
Als de motor moet gaan werken dan gebruikt deze meer brandstof en als bijvoorbeeld de zeef op de tankkraan bijna dicht zit dan kun je ook zulke problemen krijgen ( ik zou hier eerst naar kijken)
johnny mf
Ik heb het opvoerpompje vernieuwt en de motor loopt weer goed! iedereen bedankt!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 6600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!