Fendt 515 C - orginele voorlader

Hallo

Ik ben bezig met op zoek zijn voor een orginele fendt voorlader voor mijn trekker. Nu heb ik er 2 gevonden. Maar vraag me af wat het verschil hier tussen is ze zouden beide moeten beide passen op de orginele aanbouwdelen.
De een heeft als ik het goed zie de pararallelbegeleiding door het frame heen lopen en de ander naast het frame hangen. En zo te zien heeft de ander ook een extra balk nog voor versteviging. Dacht misschien heeft iemand ervaring mee? Mijn gedachte ging uit dat de een meer voor een 300 serie is gemaakt en de ander voor 500?
Ik hoor graag van jullie
sander

Reacties

walker1
Zonder linkjes of foto's kunnen wij er moeilijk iets van vinden.
sander
hier is de foto
Trekkerman Tom
Die andere lader ligt daar achter, zeker?
Trekkerman Tom
Voor zover ik kan zien, is die achterste steviger, en dus beter geschikt voor zwaar werk. Als het past, zou ik voor die lader kiezen.
hobbyboer
Puur op basis van dat ene foto'tje zou ik ook voor de achterste gaan.
Maar er zijn natuurlijk meer dingen, bv de prijzen?
En ook niet onbelangrijk: Wat ben je nodig, hoe intensief ga je hem gebruiken en hoeveel jaar wil je er mee vooruit kunnen?
Vraag ook even een offerte van een nieuwe lader, daar word je nooit dommer van 😉
sander
Oke jah idd. Dacht misschien iemand ervaring met deze voorladers. Die achterste lijkt me iets nieuwer maar daar zit de parallelgeleiding weer aan de buitenkant zo te zien. was benieuwd waarom ze dat dan veranderd hebben. Die dwarsbalk waar dat rondje is gelast lijkt mij stuk steviger maar weer lastig misschien met zicht op de bak etc.
GerbertXL
Foto bij v/d heuvel? Een kennis van me heeft er pas een ingeruild op een nieuwe stoll die praktisch aan puin is gereden. Even oppassen.
sander
Jah idd. okey maar dat zal toch een van deze 2 niet zijn? was die zo krom?
GerbertXL
Iemand was met de voorlader ergens tegenaan geknald en toen is ie met een verreiker weer in fatsoen geduwd om de levertijd van een nieuwe door te komen, dus hij was wel redelijk krom.
Ik zou niet weten of ie er nog ligt, misschien was het enkeltje oudijzerbak maar voor hetzelfde geld is ie opgelapt. Gewoon net zoals bij elke 2e hands voorlader, oppassen.
Loeideutz
Kunnen ze bij dat bedrijf niet vertellen hoeveel die laders mogen tillen? En daarnaast, je kunt wel een zwaardere lader kopen, maar als hij niet bij de trekker past, dan is over 5 jaar de lader nog nieuw en de tractor kapot.
Renze
Allebei zijn in Tsjechie gelast bij Agrostroj Humpolec die vroeger de Zetor voorladers maakte. Zetor zelf gebruikt nu Alo Quicke voorladers als fabrieksvoorlader.
arjanvw
Het verschil tussen de beide laders is de leeftijd.. Met de parallelgeleiding door de koker heen is het oude model en langs de koker is dus nieuwer en ook sterker.
930triplemaaier
@arjanvw klopt idd
je had voor elk type trekker ook 2 voorladers een lichte en een zware uitvoering
sander
Oke bedankt voor de info. volgens de verkoper is de oudere geschikt voor 500 en die andere voor 400 omdat die maar een aansluitpunt nodig is op de trekker en van 500 ook voorop steunt. Als ik op internet wat zoek vind de meeste 500 toch met die zwaardere type voorlader er voor met die extra balk er in.
sander
Weet iemand toevallig ook nog ergens een voorlader te staan voor een 500 serie. alvast bedankt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 515 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!