Ford blauw verdunnen

Ik heb verf van de new Holland dealer wil deze gaan spuiten.
Weet iemand met wat ik deze kan verdunnen?
Er staat op verdunnen met q coat verdunner , maar wat is dat?

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Is gewoon een verdunner...
Weet niet of je zonder meer een andere verdunner kunt gebruiken, ie tenslotte toch de orginale New Holland verf...
Persoonlijk zeg ik, pak wat ze voorschrijven....
Succes met het spuiten...
Perfect
Heb liters wasbenzine terpentine thinner en aceton staan ga daarom geen andere kopen.
Kan het ook gewoon proberen dacht dat er wel iemand een antwoord zo hebben.
Boemrang
Dat is jou eigen keuze wat je er verder mee doet....
johndeere 2650
Als je doet pak thinner dan
gertdl
@Perfect je moet altijd een beetje kijken met verdunnen. je kan wel verdunnen met thinner enzo, maar om mooie glans en goede uitharding te verkrijgen ben je best met verdunner/verharder.

degene die ze voorschrijven, of die van kramp is ook heel goede ( die wordt heel sterk na enkele weken uitharden)
johndeere 2650
@gertdl met harder moet je oppassen als 1k lak is kun beter niet gebruiken want dan scheurt de lak gewoon
gertdl
@johndeere 2650 als ze voorschrijven om te verdunnen met q coat is het 2k lak. verharder/verdunner geeft het mooiste resultaat, en maakt je lak sterk. in deze situatie zou ik zeker voor de verharder/verdunner kiezen die ze voorschrijven of die van huismerk van kramp ( goedkoper en even goed). enkel met thinner verdunnen zou ik niet direct doen, het werkt wel, maar je verf wordt niet sterk.
ford3600
@Perfect ik zou er voorzichtig mee zijn kan zijn dat de verf gaat plakken
gertdl
@johndeere 2650 wat jij zegt van het barsten heb ik ook al wel eens voor gehad. erna altijd goed gekeken naar de juiste verdunners en verharders voor het type verf dat ik gebruikte, en nooit meer gehad.

ik ben sindsdien toch voorzichtig en gebruik nu altijd dezelfde verf en de juiste verharder/verdunner ervoor. geeft mooiste en beste resultaat
johndeere 2650
@gertdl inderdaad heb ik ook 1x gehad omdat dacht dat 2k lak was.bij mij brengen ze wel eens verf,doe altijd een klein stukje proef spuiten dat weet wat voor lak het is
Perfect
Er moet geen verharder bij , heb deze ook wel eens met de kwast erop gesmeerd word dan ook snel hard.
jammermaarhelaas
Spuiten/verven is iets waaraan je vooraf vaak al veel tijd hebt besteed. Daarom zou ik persoonlijk gewoon naar de dealer gaan en daar die Q-Coat verdunner halen. Weet niet wat het is denk een thinner (Thinner is er in vele samenstellingen, en niet zoals wasbenzine of terpentine een slechts destillaat).
Dit geeft het beste resultaat. Niet omdat Q-Coat verdunner zo speciaal is, maar omdat je dan het juiste middel hebt. En dan ook niet zomaar wat mengen, maar volgens de voorgeschreven mengverhouding, het is en blijft chemie.

Heb zelf al eens velgen gespoten met wasbenzine als verdunner bij Q-Coat verf omdat de dealer me het gebruik van verharder afraadde ("moet je wel snel zijn/moeilijk/ingewikkeld"). Heb dit advies helaas opgevolgd met als resultaat verf die wel droog maar nooit hard wordt. Dus dat is dan misschien alleen een optie als je met de kwast wilt werken en een hele pot ineens wilt verdunnen.

Indien je werkt met verharder, wat prima gaat, moet je gewoon direkt na aanmaken van het mengsel (dus alleen aanmaken in een maatbeker wat in een keer in de spuit gaat) de verf verspuiten en direkt na de spuitklus de spuit schoonmaken (niet alleen wat thinner erdoor jagen, maar even de kop en nozzle losnemen en uitwassen). Dan is er niets aan de hand (deed dit ook op mijn werk).
newholland6640
Ik heb ook Q-coat verf gehad van de dealer. Deze hebben mij sparex verdunnen en verharder meegegeven. Ik heb er klein beetje verharder doorgedaan en verder gewoon normaal verdunt. Het Resultaat is mij naar het zin.
Perfect
Heb net bij een specialist raad gevraagd.
Die vertelde dat je het mag proberen te mengen met wasbenzine wat het beste is.
Als deze mengt kun dit zo gebruiken.
Vernis er door mengen mag maar zal na een tijd de kleur veranderen omdat de vernis vergeeld.
Ik neem jullie reactie's zeker mee en ga het gewoon proberen.
Zal laten weten wat het geworden is
9600power
Je kan hem goed verdunnen met was benzine geen probleem
Perfect
Ben net klaar.
Vond het zelf super gaan , met wasbenzine.
Nu even af wachten of dat ie goet opdroogde

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
8