Triltand aanpassen

Heb laatst een triltand gekocht van 3meter. Deze gaat echter enkel dienen voor het zaaibed klaar te maken. Dit wordt gedaan met dubbellucht en de triltand heeft 40 tandjes (25cm hoog) en dubbel rol.
Nu heb ik van het weekend geprobeerd maar de zand bleef steken tussen de tanden. Nu wou ik hier grote tanden opzetten (35cm hoog). Nu ben ik enkel aan het twijfelen of ik 25 tanden op 3 of 2 rijen ga zetten. Bij 3 rijen moeten de ronding van de tanden tegen elkaar gezet worden omdat anders de kader te klein wordt. Maar komen de tanden dan niet te kort op elkaar staan?

Mvg Tim

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Werk je niet te diep????
Snelheid niet te hoog???

Een goede afstelling is het halve werk...
inspecteurfendt
Het is te zien, als je de graanstoppel gaat breken om vervolgens op te zaaien is het niet echt een aanrader (overgebleven stro). Maar als je eerst met de ploeg/vaste tand cultivator gaat bewerken zou het geen probleem vormen. Is ook te zien in welke grond je rijdt, zand gaat er makkelijker door dan klei. Ik heb er wel niet veel ervaring mee!
velsje
@deutzke106 heb je er een foto van?
denk net zo als @Boemrang al zegt, dat je waarschijnlijk te diep werkt? als het zoon tril tand is zo als ik denk dat het is, blijft er normaal geen zand tussen hangen
Fendt926Driver
Is er niet met de plaats van de tanden geknoeid?
zit een bepaald patroon in hoe de tanden ten opzichte van elkaar zouden moeten staan.
deutzke106
Zal morgen even zorgen voor een foto. Maar stond niet te diep en land was al vastgereden want het was voor gras zaaien en nog bleef de zand tussen de tanden hangen.
Boerenjongen16
Niet te nat geweest? Moet je namelijk momenteel niet bij ons in de polder proberen... dan krijg je hetzelfde resultaat (vollopen).
deutzke106
Nee was op zandgrond maar normaal gezien heb ik straks een foto.
deutzke106
#left
#left
#left
hobbyboer
Ik zie op je foto's alleen in het midden van de machine grond op het frame liggen, dus ik vermoed dat je veel te diep werkt, waarschijnlijk om de trekkersporen weg te werken?
deutzke106
Grond opzij heb ik er in het veld al afgeveegd. en zou 2 rije tanden genoeg zijn?
hobbyboer
Laat je de machine op de rollen lopen of hou je hem in de hef?
Voor zandgrond zou ik adviseren om de hef op trekkrachtregeling of mengregeling in te stellen en daarmee de werkdiepte te regelen.
hobbyboer
Quote @deutzke106:
zou 2 rije tanden genoeg zijn?

Misschien wel, maar ik zou dat niet doen.

Ik zou eerst proberen ondieper te werken.

Als je toch perse met minder tanden wilt gaan werken zou ik ze wel op 4 rijen laten, maar dan opnieuw verdelen.
Wimsumar
Beste Deutzke 106:
Quote @deutzke106:
2 rije tanden

Volgens mij heb je nu een perfecte zaaibedbereider.

P.S.: Welk soort zandgrond heb je? Lemig (taai) zand of 'klapzand'?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1