Steeno type LBC ervaringen?

Hallo, heeft er iemand ervaring met deze type ploegen of algemeen steeno 4 schaar ploegen? Alvast bedankt!
Tim-MF3080

Reacties

Wimsumar
Beste Tim-MF3080: Een Steeno koop je om de prijs. (Tot 50% goedkoper dan andere merken!)

Test: rumptstad.nl/download/?id=13277132
Tim-MF3080
@Wimsumar Bedankt voor de link
mf6290
Ik ploeg al jaren met een steeno varial 4 schaar ploeg, bevalt mij prima. dit jaar heb ik door gezondheidsredenen bijna alles laten ploegen door een loonwerker met een kuhn ploeg, persoonlijk vind ik de steeno zeker even mooi ploegen als de kuhn om niet te zeggen mooier. enige minpuntje van de steeno is de kostprijs van de schaarpunten, ik vind ze nogal duur.
Tim-MF3080
@mf6290 Ze zijn ook niet zo duur kwa aanschaf nieuw toch? En zou je eerder een varial steeno aanraden of eerder een gewone vaste ploeg? Hier zou een 100 pk 6 cilinder aan moeten komen.
mf6290
@Tim-MF3080 wat prijs betreft kan ik u niet echt helpen, de mijne is 20jaar, de prijzen zullen intussen wel al wat verandert zijn denk ik, ook bij de keuze varial of niet kan ik niet echt helpen, dat is iets wat je zelf moet uitmaken, varial is een stuk duurder, voordeel vind ik wel dat je de ploegbreedte kan aanpassen naar gelang de grond, werkt het licht dan kun je wat breder ploegen, werkt het zwaar dan kan je smaller ploegen wat dan ook makkelijker zaaiklaar legt. moest het over een 3 schaar gaan zou ik zeker de varial aanraden, je kunt dan makkelijk de kant ploegen, bij een 4 schaar heb je dit probleem niet meer. ik vermoed dat deze ploeg aan een mf 3080 moet komen? hij zal dit wel aankunnen maar hij zal er ook niet mee spelen, topsnelheden zal je niet halen (6km/u zal net lukken denk ik). wel raad ik aan om een dieptewiel te gebruiken.
Tim-MF3080
@mf6290 Ok bedankt voor de uitleg. Met onze kvernland haalde we die 6 km/u wel tot 8 denk ik zelfs. De steeno ploeg waar we voor gaan kijken heeft 2 wielen en niet gelijk de kverneland 1 en dat het dan soms niet goed wilt draaien dus dat is al een voordeel
mf6290
@Tim-MF3080 de snelheid hangt ook wel een beetje van de grondsoort en ploegbreedte af, ik ploeg nu met een mf 6290 7km/u en 45cm /schaar en dat lukt goed
Tim-MF3080
@mf6290 Ja dat speelt een grote rol natuurlijk. Met de kverneland op 40 cm per schaar op leem grond
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!