Geschikte klepelmaaier

Ik ben op zoek naar een nieuwe klepelmaaier voor achterbouw, geen shifters nodig, maar het moet wel een stevige zijn, werkbreedte 2 à 2.2 m. Ik heb een traktor van 70 en 83 PK. Kan ik klepelmaaiers gebruiken die max 80 pk aankunnen of zou ik zwaarder nemen ? Graag jullie input

Deel dit topic

Reacties

yoohan
Wil je er alleen gras mee maaien of ook snoeihout snipperen?
Fast Eddy
Ik zou voor een klepelmaaier gaan die maximaal 100 à 120 pk aan kan. Als je ooit een iets zwaardere trekker koopt kan die er ook nog voor. En ik zou voor 2,20/2,50 m werkbreedte gaan.
limbo
Hoi Geert ik heb van de zomer een Dragon klepel mulcher maaier gekocht van 2.20 m .hier voor staat een renault 681 werkt prima.
Het is een degelijke klepel maaier met een goed maai beeld .Ook kreupel hout en bramen struiken zijn geen probleem.Ik maai wekelijks 4a5 ha gras er mee echt een aanrader.
SJB533
Quote @limbo:
Ook kreupel hout en bramen struiken zijn geen probleem.
Wel met hamerklepels? Of gewoon "Y"?
limbo
Met hamer klepels en mulch messen.
fiatfan
Gewoon alpego nemen. Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding
Wij kunnen een Zanon leveren , goede kwaliteit voor goede prijs
RobDeutz104
De Alpego's doen het goed!
CoenNijenhuis
@RobDeutz104 Ik heb een kopeg van Alpego, daar zit een aandrijfpot van Ortolan op. Geldt dat ook voor de klepelmaaiers?
RobDeutz104
@CoenNijenhuis dat zou ik zo even niet weten
KoenClerinx
Orsi klepelmaaier hier, zwaar gebouwd en werkt goed, maar enkel de verf laat nog wel eens snel los heb ik de indruk. Is 2.20m en gebouwd om 100pk aan te kunnen, in hoog gras of groenbemester, eveneens zwaarder snoeihout is er serieus wat vermogen nodig en is een zwaarder type zeker aan te raden
fiatjuh
Goede gebruikte Perfect zoeken,superdegelijk!
fiatfan
@RobDeutz104 hier zijn de waterschappen allemaal overgestapt op Alpego! dat zegt genoeg lijkt me.
Hadden eerst allemaal Votex
fiatfan
@CoenNijenhuis zal morgen wel eens kijken
Loeideutz
@fiatfan Kan natuurlijk ook zijn geweest dat die goedkoper waren. Bij een waterschap zijn degenen die een beslissing moeten nemen over een, grotere, aankoop, zijnde het bestuur, niet dezelfden als degenen die er mee moeten werken in het veld.
fiatfan
@Loeideutz ik denk dat alpego tegenwoordig bijna net zo duur is. Maar volgens de dealer waren de vorige te kostbaar in het onderhoud
Loeideutz
@fiatfan Te kostbaar in onderhoud omdat ze op leeftijd waren? En is de dealer een ander merk gaan verkopen? Dealertrouw is voor sommigen belangrijker als merkentrouw.
CoenNijenhuis
@Ferdinanddijkstra Wat kost bij jullie een Zanon van 1.5 meter met sideshift en dubbele bok?
@CoenNijenhuis bel maar even met mijn broer Rene.
Die doet de verkoop en ik meld geen prijzen hier op de site.
Krijg je alleen maar gezeur van.
Dijkstra en Langeweg bv Rutten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2