John Deere 1040 - functie schakelhendel naast handrem

Ik ben in het bezit van een 1040V smalspoor uitvoering maar lijkt veel op de normale 1040. Net naast de handrem zit nog een schakelknop die naar achteren de versnellingsbak in loopt, deze wil ook niet bewegen, weet iemand waar deze voor dient?
lanzfiat

Reacties

deeremeneer
Diffentieelslot? Ik weet zo niet welke je precies bedoelt.
Fendt926Driver
misschien een kruipbak die alleen met de andere versnellingen in de vrij wil schakelen?

misschien weet @john deere 7810 waar die voor is
JD3010
@deeremeneer Dat lijkt me helemaal juist. Het zit daar alleen iets anders als bij de normale trekkers. Als die nooit gebruikt wordt, gaat die inderdaad vastzitten. Ik heb er ook bij 1 vastzitten.
Patrick 2020
Bij mijn 2020 moet je die hendel naar buiten (naar links) drukken om het differentieelslot in te schakelen. Soms zit er ook een voetpedaal aan vastgemaakt met boutjes, dan kun je die intrappen om het differentieelslot in te schakelen.
robbertk
Nou we het er toch over hebben. Heb een 1630 met een voetpedaal voor difflock. Die zit ook vast. Tips om hem los te krijgen? Stangenstelsel heeft al een busje wd40 gehad
JD3010
@robbertk Smeren helpt niet. Linker trompet eraf, diff.slot los maken, asje eruit slaan, schoon maken, alles weer monteren en hij doet het weer. Ik gebruik het toch nooit, dus laat het lekker zitten.
robbertk
@JD3010 ik was al bang voor een hoop werk. Heb het ook nog niet nodig gehad. Ben alleen wel bang dat het nodig gaat worden als ik een dumper door de blub sleur
JD3010
@robbertk Dat valt opzich wel mee hoor, die trompet heb je er zo af. Of heb je een cabine?
robbertk
@JD3010 heb een cabine. Maar dan nog is de trompet het werk niet. Alleen jammer van die band die er aan hangt????
(Foto van de trekker staat boven aan in me foto's)
john deere 7810
@robbertk

zou me nog eerder zorgen aan het frame van de kraan wat in de weg zit.
john deere 7810
@Fendt926Driver

is waarschijnlijk de hendel van het dif.slot. Weet niet zeker of het zo zit. Heb nog nooit zo'n model gezien maar jd kennende verschilt het niet veel kwa onderdelen/werking vergleken met de gewone.
JD3010
Quote @john deere 7810:
waarschijnlijk
Twijfels?
john deere 7810
@JD3010

nee eigelijk niet, slag om de arm 😛 Je wordt vaak direct afgerekend op je antwoord als monteur zijnde 😉 En heb nog nooit zo'n model in het echt gezien dus kan je het niet met zekerheid zeggen.
Trekkerman Tom
Quote @JD3010:
Ik heb er ook bij 1 vastzitten.

De 2130, toevallig?
JD3010
@john deere 7810 Dat hoeft ook niet, er zijn ook andere informatie bronnen. 😉
@Trekkerman Tom Nee, een andere van de collectie.
Trekkerman Tom
@JD3010 Oké, bij een 2130 die ik ken zat die hendel ook muurvast 😃
lanzfiat
Bedankt voor jullie reactie, zal inderdaad de sper zijn, ik zal het waarschijnlijk niet gebruiken.Ik zal even een foto van de JD in de map zetten. groeten Douwe
john deere 7810
@JD3010

dat klopt maar die had ik zo niet 😉 en als hij echt geen antwoord kreeg had ik wel even voor hem gezocht.
JD3010
@john deere 7810 Wat dacht je van JDparts.com? 😉
john deere 7810
@JD3010

Er is ook wel een online versie van service advisor 😉 Dus een zeker antwoord had ik altijd kunnen geven. Maar dan kun je elke avond wel een uur informatie opzoeken en vrijgeven. Maar heb nog wel meer te doen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!