John Deere 1040 - achterbug olie

Hallo,
ik heb een john deere 1040 maar de hele achterbrug olie is wit geworden hoe kan dit? is dit slecht voor de bak en hydro pomp?
inter353

Reacties

Wimsumar
Beste Inter353: Witte olie is kenmerkend voor vermenging met water. Verversen (liefst 2X vlak na elkaar****) is dringend aanbevolen.

**** = Sla 2 vliegen in 1 klap: Als er een andere trekker op het bedrijf is (of bij buren, een kennis o.i.d) is het handig/kostenbesparend om hiervan de (vaak ook niet meer nieuwe) olie uit de achterbrug/hydraulisch systeem te gebruiken voor de eerste "verversing" na aftappen van de watervermengde olie.

P.S.: Tap ook alle hydraulisch werkende delen op/van machines af. Daar zal het 'watermengsel' ook inzitten.
john deere 8360r
Nu is het dan ook uitzoeken hoe dat water bij de hydroliekolie is gekomen.
Patrick 2020
Trekker met of zonder cabine? Misschien de rubbers om de versnellingspoken weg of kapot, kan het water ook naar binnen. Verder niet zo heel veel plekken waar het naar binnen kan lijkt me.
john deere 7810
@Patrick 2020

klopt inderdaad. kan via de versnellingspoken. of via een machine 😉
john deere 7810
En zoals wimsumar al aangeeft. direct vervangen en beste is een keer vaker.kost je keer paar centen maar anders is elke voeringsplaat zo naar de bliksem. Denk aan remmen/aftakas/hilo. Dan moet hij helemaal uit elkaar en zijn de kosten nog groter.
Wimsumar
Beste Inter353:
Quote:
Witte olie is kenmerkend voor vermenging met water.

AANVULLEND:
De witte kleur is niet per definitie gevolg van watervermenging.
Lees in onderstaande topic 2 andere mogelijkheden.
Wat de oorzaak precies is, is te beoordelen of de olie constant wit blijft, of, een volgende dag weer normale oliekleur heeft.

tractorfan.nl/topic/75131/
jd user
Als je remschijven blijven plakken als gevolg van versleten platen ,dan trekken de remschijven krom.Hierdoor ontstaat door de wrijving heel veel hitte.En hitte trekt condensvocht aan.Vooral als ie in de nacht buiten blijft staan.Heb het zelf ondervonden.Ondanks dat ie nog prima remt.

Maar het kan ook bij de pookhoezen naar binnenkomen als gevolg van poreuze rubbers.Das meestal de oorzaak.
inter353
Zit wel een cabine op maar geen ruiten meer in..
2x keer verversen gaat me een vermogen kosten!
deeremeneer
@inter353 een bak reparatie nog meer. Wat versta jij trou wens onder een vermogen?
Patrick 2020
@deeremeneerkW of pk? 😃
inter353
Ik heb deze trekker geerft rijdt al zeker 5 jaar zo rond.
schakelt goed baklagers zijn ook goed. 2 keer nieuwe olie kost 400 euro.Ik ben hier voor advies niet voor wijs doen.
deeremeneer
@inter353 er wordt duidelijk en goed advies gegeven.Dat dat advies jou niet aanstaat kunnen wij niet helpen. Wat wil je dan horen? Ik weet trouwens niet waar jij olie koopt maar hoe kom je bij €400,00? Er zit 30 liter olie in ongeveer dus twee keer verversen is Max 60 liter. Tel grofweg €3,50 per liter dan kom je aan iets op de €200,00. Doe je het zoals wimsumar zijn zegt dus maar aan de helft.
JD3010
@inter353 400 euro voor 2x verversen? De bak hoeft niet tot de vuldop vol hoor.
Er zijn nog wel andere, voordeligere manieren om de bak schoon te krijgen. Maar goed, als je het prima zo vind, dan rij je toch lekker zo door.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!