Mc-Cormick D 326 - welke motor ?

Hallo.
Ik ben nieuw op deze mooie site , ik ben in het bezit van een kruiser met een McCormick motor .
Ik weet alleen niet zeker welke type , als ik de foto's op deze site zie denk ik de D-326 , maar de D-324 zou ook kunnen , hoe kom ik daar achter?
En de dieselfilter / oliefilter zijn die makkelijk zelf te vervangen.
Ik heb weinig verstand van deze motoren , ik vind wel dat hij mooi loopt , ietsje rook bij koude start ( grijs/blauw ) maar na en kartier varen is hij rookvrij , behalve bij plankgas dan een ietsje pluimen.
Woont er iemand in de buurt van Drachten die eens naar de motor wil kijken / luisteren en zijn oordeel wil geven , zou ik erg op prijs stellen.
Mvg Siete
siete-de-jong

Reacties

mestyle
Zet er maar foto van bij of stuur me een berichtje. En mail me de foto toe
siete-de-jong
Hallo mestyle.
Nog een voorkeur van welke kant?
Ik wilde de boot eerst niet kopen vanwege de "oude " motor , totdat ik hem hoorde lopen , zijn deze motoren nog goed te onderhoude ,zijn de onderdelen nog verkrijgbaaara ma zoals de filters en gloeispiralen ed . ?

Alvast heel erg bedankt.
siete-de-jong
Oja, hoe stuur ik een foto mee met een bericht ?
mc-cormick-ihc
In bijde gevallen is t een dd111 blok. Aan de brandstof pomp kun je zien of t een oud of nieuwer model is mits deze niet ooit gewisseld is.
Als t olie filter nog origineel is dan betreft dit een filter die je moet uitwassen. Brandstof filter ligt er net aan wat er op zit maar dat is altijd vervangbaar
IHC-power
Makkelijke motoren die ook gemakkelijk zelf te onderhouden zijn. Veel onderhoud hebben ze niet nodig. Enkel nu en dan de olie verversen en het waterpeil in de gaten houden. Filters, gloeispiralen en zelfs interne motordelen zoals zuigers, bussen en kleppen zijn nog allemaal nieuw te krijgen en de oliefilter is inderdaad gewoon uit te wassen. 😄 voor die voorkamermotoren is het normaal dat ze bij het starten iets wit roken totdat ze warm zijn. Dat is helemaal niks om je zorgen over te maken. 😄 als er ergens een nummer op het blok staat dat begint met 'NM' (ergens boven het oliefilter), mag je dat even opgeven. Op basis daarvan kan je opzoeken wat voor blok het is. 320, 324 en 326 motoren zijn uiterlijk identiek. Boring van de 320 is kleiner en 326 heeft inderdaad normaalgezien een nieuwer type pomp en vaak gloeistiften in plaats van gloeispiralen.
siete-de-jong
Is het normaal dat deze motoren wat meer olie nemen dan nieuwere motoren?
IHC-power
@siete-de-jong oudere motoren verbruiken vaak meer olie dan nieuwe. De D-serie McCormick motoren staan daar ook wel wat voor bekend. Standaard krijgen ze wat veel kopsmering (op tuimelaars/langs kleppen) waardoor ze wel al eens wat durven gebruiken.
mc-cormick-ihc
@IHC-power en een 231903? Farmall 324 maar bouwjaar??
IHC-power
@mc-cormick-ihc eerste helft 1958. Bij nummer 238142 zijn ze pas naar de Standaard versie overgestapt. 😄
siete-de-jong
Te gek , wat snel reacties, top!!! , begin al meer vertrouwen in de motor te krijgen , ook dat hij wat meer olie mag gebruiken , ik zal nog even een foto van de motor in de boot maken en een nummer zoeken( weet ik ook gelijk de leeftijd dan denk ik ) , valt alleen niet mee om alles onder de vloer te doen.
Tot voor kort waren deze motoren onbekend bij mij ( ja mijn oude buurman van 80 kent McCormick goed , altijd mee gewerkt op het land en hij vind het prachtig dat ik er één in een boot heb.
Moet ook toegeven dat hij prachtig loopt , nog mooier dan mijn vorige mercedes 180d
mc-cormick-ihc
@IHC-power ja en ook pas begonnen met tellen in t boek
IHC-power
@mc-cormick-ihc in mijn boek zijn alle jaartallen ingevuld. 😄
mc-cormick-ihc
@IHC-power heb jij de pro versie zeker haha. Bij mij de farmall nummers niet met bouwjaar
IHC-power
@mc-cormick-ihc ikzelf heb de zwart-witte versie in klein formaat bijgekocht. Daar staan ze in. Dat zal een update zijn. 😛
Alkyburnerfreak
@IHC-power waar koop je die update??
Alkyburnerfreak
@IHC-power ????
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 326 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!