John Deere 1640 - Trillende Hydrauliek slangen,

Hallo,

Ik heb een probleem met een john deere 1640, zodra de olie warm is, en ik de hydrauliek bedien, dan beginnen de hydrauliek slangen te klapperen/trillen. Ik heb het hydrauliek filter vervangen en er zit genoeg olie op de achterbrug. Kan iemand mij vertellen wat dit kan zijn?

Mvg Berend.

Deel dit topic

berendtvt

Reacties

MF6465dynashift
Onze had dat ook, met het kiepen van de kiepwagen ging de hele wagen schudden en trillen, hydrauliekpomp raakt aan zijn end denk ik
boegie
Of misscien zuigt ie lucht
Wimsumar
Beste Boegie:
Quote @boegie:
zuigt ie lucht

"Schuimolie"?
Aanzuigfilter dicht/vervuild?
Stef 1120
Die van ons heeft dat ook stationair, als je wat gas geeft is het weg. Misschien iets met de pompdruk?
egbert-popken
Die van ons deed dat met voeren ook altijd maar nu hebben we de retour drukloos en dan is het voor bij weet niet bij wat voor een werkzaamheden die dit doet?
deeremeneer
Wat heb je achter je trekker hangen? Deze John Deere heeft een closed center systeem en daar hoort dan een passend hydrauliekblok bij. Verder is het zo dat als je ineens veel liters afneemt de pomp achterin de bak de pomp voor niet gevuld kan houden waardoor de leidingen beginnen te klapperen.
berendtvt
Er zit een houtklover achter.. en de pers gewoon uit het ventielen blok gehaald en de retour gewoon direct in de bak.. hij doet het onregelmatig.. ene x wel andere x niet. Ook bij half gas doet ie het.
JD3010
@berendtvt En je hebt een ventiel op de klover zitten? Daar moet een blok op met een dichte middenstand, nu pomp je waarschijnlijk de olie rond en dat werkt niet bij die JD's.
berendtvt
Ja er zit een ventielenblok op van een oude joskin voerbak met inderdaad een middenstand waarin hij rond kan pompen.. maar soms gaat hij gewoon 4 of 5 keer op en neer zonder te trillen en dan gaat hij ineens stil staan en doet niks meer of begint te trillen en dan even later gaat hij zoweer verder terwijl je het ventiel bediend blijft houden.. ra ra hoe kan dit..???
Tom VB
Wss krijgt je hydro pomp te weinig olie vanuit de achterbrug zoals @deeremeneer al aangeeft.
berendtvt
Er zit genoeg olie op het peilstok.. heb er zelfs al 2 liter extra bij opgedaan
JD3010
@berendtvt dat maakt niet uit. De pomp achterin kan de hoofdpomp voorin niet voldoende vullen. Daarom zit er voorin een buffertank om de hoofdpomp voldoende olie te geven. Bij langdurig olie gebruik, moet de retour olie terug in het filter .
Bij een ander ventiel op de klover, is het probleem opgelost. Sommige ventielen kun je aanpassen hiervoor.
berendtvt
Dus bij een ventielenblok met een gesloten middenstand is het over denk je?
JD3010
@berendtvt Daar lijkt het wel op, maar ik ken je trekker niet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!