Illustratie van:

John Deere 1630 - Enkelwerkend ventiel bijbouwen

Goeiedag, op mijn jd zou ik een enkelwerkend ventiel willen bij bouwen voor een kipper.
Ik weet hoe het systeem inelkaar zit, en hoe ik het in de leidingen moet zetten. Maar wat ik nou niet weet is wat voor soort ventiel het beste is.

Een monoblock ventiel kan, maar moet je de hendel vast houden.
3wegkraan zou kunnen maar ziet er als amateur gepruts.
Het liefst hou je het ventiel natuurlijk ook op de achterbrug en toch de bediening naast de stoel. Dan kom je uit op electrisch, maar omdat nou te doen als de rest mechanisch is.

Zouden de geleerden met mij willen meedenken wat ik hier nou het beste voor kan gebruiken?

Bij voorbaat dank
Robbert

Deel dit topic

Reacties

koen_1630
Mischien zou je kunnen kijken voor een tweedehands origineel ventielen blok.
robbertk
@koen_1630 weet jij ook wat origineel is? Bij mij zit er 1dw ventiel
koen_1630
@robbertk heb je die nodig? Anders kan je die wisselen voor een enkel werkende.
robbertk
@koen_1630 ja permanent in gebruik
JD3010
Het makkelijkst is om er een dubbelwerkend ventiel tussen het onderblok en het huidige ventiel te zetten, als het allemaal nog origineel is.
martijn1998
@robbertk en als je er nou een monoblok ventiel op zet en hier een arreteerset in bouwt? dan hoef je de hendel niet vast te houden
robbertk
@JD3010 ik ben een beetje bang voor dw ventielen als je ze enkelwerkend gebruikt. Als dan de koppeling wat ouder wordt spuit de olie er uit als je pech hebt
robbertk
@martijn1998 wat is een arreteerset?
JD3010
@robbertk Dat zou kunnen, bij mij zitten de originele aansluitingen er na ruim 40 jaar nog steeds op en lekken 0,0.
martijn1998
@robbertk een setje waarmee je zelf een arretering in je ventielenblok bouwt waardoorde hendel in positie blijft staan
OhDeere
@robbertk De enkelwerkende ventiel van JD zijn prima te gebruiken. De hydrauliekventielen bestaan uit stapelblokjes. 1 DW functie is 2 blokjes. Je kunt net zo lang stapelen als je wilt. Bij de 30 serie is de bovenste dicht. Ik denk dat wij nog wel het een en ander hebben liggen.
robbertk
@martijn1998 dat wist ik niet dat het er was. Goed om te weten!
@OhDeere had wel is zoiets opgevangen dat het stapelbaar was. Vraag me dan alleen af hoe je hendels uitkomen bij meerdere ventielen.

Past dit in het stapelsysteem dan?
granit-parts.nl/product/hydrauliek/…
OhDeere
@robbertk Je ziet onderin het basisblok met nippel voor aanvoer, 1 EW functie met nippel voor ventiel, tussenplaat en eindplaat. Heb je al zoiets op de tractor zitten?
robbertk
@OhDeere dat durf ik eigenlijk niet te zeggen, bij daglicht maar even naar kijken dan. Als ik dat heb is het probleem gelijk opgelost.
robbertk
@OhDeere hoe zit dat eigenlijk met de bedieningshendels als je meerdere ventielen monteert? Lijkt mij dat ze tegen elkaar aan zitten
OhDeere
@robbertk De bovenste staat het verst naar binnen. Hoe verder ze naar beneden zitten des te langer en verder naar buiten.
jd4050
Quote @martijn1998:
een setje waarmee je zelf een arretering in je ventielenblok bouwt waardoorde hendel in positie blijft staan

De welbekende zwarte elastiek of fietsbinnenband is makkelijker 😃
robbertk
@jd4050

Quote 3wegkraan zou kunnen maar ziet er als amateur gepruts.

Het moet dus wel fatsoenlijk vind ik ook helemaal niet erg als het wat duurder is, maar ik ben wel klaar met al dat gepruts 😛

@OhDeere ik ga morgen met daglicht even kijken of het een origineel ventiel is(als het goed is wel) en dan zal het wel een belletje naar de dealer worden als het echt zo simpel is om bij te bouwen
OhDeere
@robbertk Maak anders ff een foto en stuur mij deze in een PB.
robbertk
@OhDeere is goed zal er morgenochtend ff een foto opgooien
robbertk
@OhDeere beetje vertraagt bij deze de foto's.

Heb trouwens ook al contact gehad met de dealer. Orgineel zou over de 1000 euro heen gaan. Hij stelde voor om ook maar gewoon zomaar een ventiel te gebruiken.
Kees2030
Ik zou gewoon het DW ventiel gebruiken voor de kipper. Je kan anders alsje geen druk wilt opbouwen in de koppeling die je niet gebruikt, een slang maken tussen die koppeling en de vrije retour.

Maar ik zou het gewoon zo aansluiten. Als je geen druk eilt opbouwen kan je natuurlijk ook gewoon de trekker uitzetten als je de kipper laat zakken.
Das het aller goedkoopste maken.
robbertk
Het al aanwezige dw ventiel zitten geen koppelingen op maar vaste leidingen naar de schuif voorop(zie foto) en daar wil ik eigenlijk niks in veranderen.
Kees2030
Kraan ertussen zetten.
Niet de mooiste oplossing, wel de slimste.

Hoe plaats je trouwens een foto in een topic?
robbertk
@Kees2030 foto's die geupload zijn op de site. Staat onder de foto klemboord klik je aan en dan ga je de reacte schrijven en zie je onder het schrijfvak weer dat klemboord.

Maar dat was juist het punt ik kan genoeg manieren bedenken die werken. Maar ik zoek een beetje orgineel/ logisch. Ik ben een beetje klaar met allemaal kranen en dingen over de trekker verspreid

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1630 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
4