Ford 3000 - Veer druklager monteren.

Bij mijn 3000 heb ik het druklager en de keerring van de ingaande as van de bak vervangen. Nu heb ik alles gemonteerden en moet de veer die het druklager naar de bak toe drukt weer op spanning gebracht worden. Dit is een vrij dikke veer. Heeft iemand een tip om deze weer gemonteerd te krijgen?

Deel dit topic

casper3

Reacties

Perfect
Druklager???
jammermaarhelaas
Bedoel je misschien de veer opzij tegen de achterbrug op het koppelingspedaal ter hoogte van de treeplank?
casper3
Nee de veer zit niet aan de buitenkant maar echt in de trekker zelf. De veer zit om de koppelingspedaal as heen. Een vrij dikke en stugge veer.
jaap-paulusma
Ijzerdraadje in een lus maken.
deze inhaken in de veer.
Nu met een schroevendraaier aan de andere kant aantrekken en de veer inhaken.
vervolgens de ijzerdraad kapot knippen en weghalen
basia
@jaap-paulusma

Kijk zo.n tip hebben we wat aan ; is trouwens ook toe te passen op allerlei soorten veren die weer ergens ingehaakt moeten worden .
casper3
Met 2 personen, koevoet, bandenlichter, klos hout, dik stuk aantrekkoort en een hoop bruut geweld staat de veer weer op spanning. Bedankt voor de tips!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!