Illustratie van:

Fendt 103 - Diepteregeling afstellen??

Hallo.

Ik heb een vraag bij onze 103s waren de splines van hef-as versleten! Na een nieuwe as te hebben gemonteerd wil de heffing niet meer omhoog ( niet anders als vol gas) dan nog kunnen we deze met de hand tegenhouden.
Nu had ik al,gehoord dat de diepteregeling dat kan doen! Mijn vraag is nu kan iemenad mij helpen aan de af stel gegevens van de diepteregeling?

Bij voorbaat dank!

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Ten Brinke: Heb je wel druk op het regelventiel ("kiepwagenaansluiting)?

Kun je de motor daarop iets laten smoren? (Of beter: de pompdruk aflezen op een drukmeter).
marc102
Aan de dieperegeling kun je niets afstellen zonder iets los te halen, ik heb het ventiel van mijn 102 los gemaakt maar daar kun je beter vanaf blijven.

Ik zou hetgeen @Wimsunar zegt eens probereb door olie druk op het externe ventiel te zetten zonder er iets op aan te sluiten, de trekker zou flink in toeren terug moeten zakken
basia
Op de hefas zit een soort exentriek die de hef regelt met ingeschakele diepteregeling , deze zit waarschijnlijk niet juist gemonteerd waardoor de hef word "afgeregeld".

Hoe deze echter wel juist gemonteerd dient te worden , weet ik zo helaas ook niet , wat ik zou doen met het complete hefdeksel te rade gaan bij een Fendt dealer of een Fendt monteur vragen die je misschien raadt wil geven .
biet
Zo te horen zul je het in de positieregeling moeten zoeken. Zou betekenen dat je waarschijnlijk de as niet in de juiste positie hebt gemonteerd?
marc102
@biet daar zak ik ook aan te denken maar onder nullast mag dat geen verschil maken
marc102
Ben je er al verder mee gekomen?
Ben benieuwd...
Ten Brinke
Hallo

De pomp geeft wel olie en druk, heb m niet gemeten maar je hoort t toerental omlaag gaan als een extern ventiel word bediend en door de overdruk retour naar de tank gaat.
Wat Basia verteld lijkt mij logisch in deze situatie! Dat excentriek moet nml los om de as te demonteren, nu heb ik daar op gelet maar daar kan dan misschien iets mis zijn gegaan met monteren. Helaas heb ik nu er weer een hoop werk bij nu de deksel er weer af moet????.
Ik ga een monteur regelen en als ik weet m af te stellen dan bericht ik hier hoe t te doen is!
Alvast bedankt voor de informatie
basia
@Ten Brinke

Momenteel heb ik ook een hefdeksel uit elkaar liggen ; omdat de hefas was vastgeroest in de bussen .
Voor het uit elkaar halen heb ik het excentriek dat met een imbus bout geklemd zit op de as, gemerkt + ook het huis met een center punt zodat het weer op dezelfde stand komt na het monteren ; de hef-cilinder staat hierbij in de laagste stand.
Ook zit er een stang aan het mechaniek die de hef afregeld als deze in de hoogste stand komt waarschijnlijk .
Ik weet wel dat het nokje dat het excentriek volgt , bij onderste hefstand op het begin van het excentriek zit .

Hopelijk werkt hij na de reparatie weer naar behoren .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 103 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3