Deutz-Fahr Agrotron - airco valt uit

Ja hoor ik hoor hem al komen, met dit weer heb je geen airco nodig, maar daar gaat het niet om. Ben nu al even aan het sukkelen met de airco van onze mk2, is vorig jaar een nieuwe radiator ingekomen met nieuw gas en nu paar maanden geleden nieuwe thermostaat. Echter als de airco een half uurtje opstaat valt die uit en blijft die uit, zet je de knop een kwartiertje uit dan kun je hem weer voor 5 minuten aanzetten en dan valt die weer uit. Dit is zelf bij warme lucht, waardoor de vensters dan aanslaan. Wie weet wat dit kan zijn?
deutzke106

Reacties

casejxu
Thermostaat op de verkeerde plek. Je verdamper bevriest hoogst waarschijnlijk
deutzke106
Thermostaat zit waar die altijd gezeten heeft dus..
casejxu
Zegt niks;) is mij ervaring.
Wimsumar
Beste CaseJXU:
Quote @casejxu:
verdamper bevriest

Ja, zou kunnen (kan bij een melkkoeltank ook).
Of de radateur is vervuild en wordt het systeem te heet.
Frederick
Het kan zijn dat er teveel gas in zit zodat de condenser te warm wordt. Ik zou de drukken eens laten controleren.
deutzke106
Dit is allemaal bij de dealer gebeurt destijds, toen de nieuwe radiator of condensator of wat is is het, geplaatst is. heb alleen achteraf nog een nieuwe thermostaat geplaatst omdat ik dacht dat het daaraan lag 😄
harmkevanacht
Misschien zit er ergens een storing in de tractor? Een keer laten uitlezen bij de dealer want je weet nooit bij de elektronica van tegewoordig
bartjuh
Wat ik wel weet is dat ik nog nooit op een deutz heb gereden waar de airco t wel van deed. dat zijn echt wardeloze dingen. altijd bloedheet in die agotrons
deutzttv
Misschien de magneetkoppeling op de pomp eens afstellen?
Zodra de pomp een tijdje draait kan de ruimte op de magneetkoppeling te groot worden, waardoor de pomp niet meer in wil slaan.
casejxu
@harmkevanacht heeft geen zin bij deze trekker.

@bartjuh tijd voor een goeie monteur hebben er meerdere rijden meteer als 6000 uur probleemloos.

@deutzttv is dat af te stellen??
deutzke106
@deutzttv
en hoe kan je die afstellen?
Welgerap52
Zitten ringen tussen of anders de flens iets afvijlen of slijpen
Welgerap52
Als de airco het niet meer doet moet je de trekker eens uit zetten en een kwartiertje wachten
Staat er dan een grote plas onder dan bevriest de verdamper!
Welgerap52
@bartjuh je vind deutz zo mooi dat je er heet van wordt!
Waarschijnlijk krijgen de deutz trekkers waar je op gereden hebt te weinig airco onderhoud!
+1
walker1
Quote @bartjuh:
altijd bloedheet in die agotrons

Worden niet voor niets wel eens Deutz Magnetron genoemd, i.p.v. Agrotron 😄
walker1
Maar ff serieus, airco moet je aan specialisten overlaten en niet zelf mee gaan klooien, als de dealer het niet goed op kan lossen, dan een bedrijf erbij halen wat echt in airco's gespecialiseerd is.
Verder heb ik wel eens ergens gelezen dat een bepaalde serie Agrotron niet de meest geweldige airco heeft, maar weet niet meer om welke serie dat ging.
deutzttv
Magneetkoppeling zit op de pomp waar de v-snaar ook omheen draait. Het afstellen zou ik door een specialist laten doen.de speling kun je dmv stelringetjes afstellen, maar moet wel precies uitgemeten worden.
nhmonteur
Toch eens spanning gaan meten als de airco niet meer aanslaat. Kan goed zijn dat de airco pomp het gewoon niet meer doet. Ook zit er vaak een relais ergens die geschakeld word door de thermostaat. Kan gebeuren dat relais te warm word en na een tijdje niet meer schakeld.
JJ
Ik sluit me bij @bartjuh aan. Ken ook geen deutz van deze bouwjaren waar de airco het van doet na langer dan 1 week, na reparatie. Waardeloos!!
Fendt615LSA
Dit gaat over een mk2. dat zijn zeker niet de slechtste wat airco betreft.
latere zijn veel minder.
1e reactie klopt...
deutzke106
Airco heeft vroeger altijd mooi gewerkt tot de verdamper het begeven heeft. Maar ga de thermostaat eens ergens anders plaatsen dan 😄
deutzke106
Update,

na veel keer de stoel eruit gehad te hebben en veel thermostaats proberen en op andere plekken zetten blijft de airco echter uitvallen. iemand nog ideeën?
mvg
+2
deutzke106
Heb inderdaad de magneetkoppeling bijgesteld en het werkt weer hoe het moet 😉
case 745 xl
Als ik de trekker uitzet licht er bij mij ook een plas water onder.(mk3) vind ook dat de airco niet koud word en dat die maar weinig lucht blaast. En de kachelmoters zijn vorig jaar beide vervangen.wel hoor je magneet koppeling om de paar minuten in of uitschakelen. Wat is er nu niet goed?
AVA
@case 745 xl bevriezing, thermostaat stuk.
+1
rijkjd
Misschien een beetje domme vraag, maar zijn je cabine filters goed schoon? of zitten er andere filters in als origineel? als er te weinig lucht langs de verdamper stroomt word deze ook snel te koud namelijk
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!