Illustratie van:

International 633 - IH 633 SA controleren waterpomp

Goeie dag,
Hoe kan ik controleren of de waterpomp van mijn IH 633 SA werkelijk pompt?

De trekker staat koud, ik verwijder de stop van de radiator en start de trekker. Moet ik beweging zien in het water in de radiator?
Ik laat de trekker draaien tot hij warm staat. Moet ik nu beweging zien in het water in de radiator?

Andere tips?

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
(1)
Water wordt pas door de radiator geleid wanneer de thermosstaat opengaat, dit gebeurt pas als het water in het blok op temperatuur is. Wanneer je de dop eraf haalt en met een koude motor start zie je als het goed is nauwelijks/geen beweging in het water.

(2) Start de trekker en ga er een kwartier mee rijden zodat je zeker weet dat het blok lekker warm is, als je dan (voorzichtig) de dop eraf haalt dan moet je water zien stromen.

Wanneer dit in beide gevallen niet zo is, is of je waterpomp (2) stuk of misschien je thermostaat die open blijft staan zodat je bij een koude motor (1) ook beweging ziet in de radiator.

PS: Vanwaar het vermoeden dat de waterpomp niet/slecht functioneert?
Paul Roggeman
Bedankt voor de info.
Eigenlijk heb ik geen vermoeden dat de pomp slecht functioneert.

Wat er wel is, ik merk op dat de radiator er (regelmatig) wat water uitgooit, er staat wat water naast de stop. Op ongeveer 50 weruren is het waterpeil enkel cm gezakt. De radiator was wel goed vol.
Onlangs checkte ik de radiator (met draaiende maar nog koude motor) en zag geen beweging in het water. Vandaar het ontspringen van mijn vraag.

Wat ivm het uitgooien van een beetje water?
valmet6400power
Hoe vol heb je de radiator gedaan? Als je hem tot de rand vol doet dan lekt hij sowieso wat, doordat het water uitzet als het warm wordt. Wanneer dat niveau bereikt is en het niet verder zakt dan is er niks aan de hand!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 633 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
4