Illustratie van:

Zetor 3011 - Startklaar maken

Goeiemiddag heren

Zou iemand ons wat toelichting en tips kunnen geven over deze 3011? Zetor is voor ons een ongekend merk, en het zou zonde zijn de trekker schade toe te brengen door onbekwaamheid.

De trekker stond sinds begin mei dit jaar op het contact, waarna hij, u raadt het al, niet meer start 😄 Brandstof en de olie is oke, bij een korte inspectie konden we ook niet meteen wat vaststellen qua schade of dergelijke. Het idee om hem aan te trekken met een wagen hebben we maar even gelaten, tot we wat deskundig advies kunnen inwinnen.

Op onderstaande link staan wat fotos van een paar maanden geleden, maar de trekker verkeerd wel nogsteeds in dezelfde staat. Het is alleen een dom ongeluk dat het contact al die tijd aanbleef.

Mvg

imgur.com/a/o3rrg/

Deel dit topic

Reacties

ford3000case745
Kunt beter startkabels gebruiken
Ikkes
Aantrekken en lopen , koud start knop in , en rijden maar
Wimsumar
Beste ClaessensAgro: Als je zo'n ding hebt, de accu een nacht aan de acculader. Dan kan de trekker 'gewoon' gestart worden (mits de accu niet overleden is door de langdurige leegstand).
Perfect
Als vanaf mei het contact heeft aan gestaan is je accu er zeker geweest.
Dan zal het met start kabels ook niet lukken als die kapotte accu er tussen staat.
Dan kun je het ook zonder de kapotte accu doen.
Zag dat je hem ook kan aan slingeren????
ClaessensAgro
Alvast bedankt voor de reacties, startkabels zullen het inderdaad niet worden denk ik aangezien de accu het licht ondertussen wel gezien zal hebben. Slingeren wordt h'm ook niet, aangezien die stang er sinds de aankoop nooit bij is geweest. 😄 Dus een nieuwe accu derin en alles zou weer normaal moeten kunnen functioneren?
Wimsumar
Beste ClaessensAgro:
Quote:
nieuwe accu

Dan is het inderdaad in principe weer 'starten en lopen'.

Accu advies: (Op onderstaande website lijkt me een onnodig grote/dure accu in het advies te staan. Als de trekker koud een vlotte starter is, zal een startaccu van pakweg 80 Amph ook volstaan).

accudienst.nl/accu/traktor-accu/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 3011 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!