Illustratie van:

Fiat 415 - handboek

Beste,
Heb hier een Fiat 415 (24V) staan, doch met startproblemen. Ook de starter zelf laat het afweten. Heeft in 1,5j niet meer gedraaid. Werd daarvoor af en toe gestart door in gang te trekken. Is dit om te bouwen naar 12V en of hier een handboek (pdf formaat) ergens ter beschikking is?
Alvast bedankt,
vriendelijke groeten,
Henri,

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Rikkie57J: In onderstaande link alle Fiat-415 documentatie. Doorklikken op [Télécharger] om betreffende te openen.

Fiat-415 documentatie in gemakkelijker dan Italiaans leesbaar Franse taal 😄

tracteurs-someca.fr/415.html/
Polderjong
Wat is precies het probleem ? een 415 die 1,5 jaar niet gedraaid heeft moet normaal gesproken met een paar goede accu's makkelijk starten. Accu's van 60-70AH is normaal, echter met twee goede 45AH accu's zou het met de huidige buiten temperaturen ook nog geen probleem moeten zijn, wel altijd 45 seconden voorgloeien. Als de startmotor niet rond gaat zul je daar de oorzaak van op moeten gaan zoeken. Allereerst brandt de signaleringslamp op het dashboard als je het contactslot inschakelt? wordt het startrelais bekrachtigd als je de startschakelaar activeert? deze hoor je klikken.
Rikkie57j
@Polderjong Bedankt voor je reactie, hoor in de startmotor wel een klik, maar gaat dan niet rond Heb hem even open gehaald en gezien dat het anker in zeer slechte staat is. Koolborstels zijn er ooit in vervagen... Dus wat best of wat te doen? Andere startmotor of het anker vervangen?
Polderjong
Het feit dat je een klik hoort betekent alleen dat het start-relais bekrachtigt wordt, toch kan het start-relais dan nog steeds de oorzaak zijn van het probleem, soms zijn de contacten van het relais gecorrodeerd en dan gebeurt er niets. Voordat je geld uit gaat geven zou je een oude schroevendraaier tegen de beide polen van het start relais kunnen leggen, de startmotor moet dan gaan draaien, deze actie heeft wel een risico dat je de schroefdraad van de polen beschadigt echter geeft wel meer duidelijkheid. Als de start-motor dan draait is je start-relais de oorzaak, deze kan je demonteren om te kijken wat er aan de hand is of vervangen, als de start-motor dan niet draait zit je probleem in de start-motor zelf. Het anker van een gebruikte start-motor ziet er vaak vies en vuil uit, dat komt o.a.door de koolresten van de borstels. Een anker kan alleen getest worden op een speciale bank welke doorgaans alleen in het bezit is van specialisten. Als je start-motor het probleem is en de koolborstels zijn goed dan kan je hem beter naar een specialist brengen om het probleem op te lossen of een tweedehands ergens op de kop tikken.
Rikkie57j
@Polderjong Zullen we een dezer dagen is uittesten, misschien wel een stapje dichter bij de oplossing. Thanks!!
Rikkie57j
Ondertussen de startmotor gedemonteerd en uit elkaar geschroefd. Daar in gezien dat het anker stuk is of in zeer slechte toestand. Gedeelte waar de koolborstels zitten is ingesleten en ook stukjes uit. Zodat ook de koolborstels beetje verhakkeld zijn. Met deze zal zeker al een stukje van het startprobleem te maken hebben. Op zoek naar een andere of zou dit te herstellen zijn?
Groeten Rik,
Polderjong
@Rikkie57j Lijkt me nu goedkoper om een tweedehands ergens te pakken zien te krijgen, een specialist kan een anker mogelijk repareren maar daar zal ook een aardig prijskaartje aanhangen. Nieuwe startmotoren zijn ook nog wel te koop maar kosten 475 Euro in Nederland.
Rikkie57j
Dan gaan we moeten zoeken, misschien wel ergens te vinden... internet is afschuimen??? Het prijskaartje van 475 nog even aan de kant, de moed in de zoektocht nog niet opgeven!! Alvast bedankt voor de hulp Polderjong! 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 415 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
9