Komende tijd controles op landbouwverkeer

De komende weken is een van de speerpunten van de politie de controle van landbouwverkeer.

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Nou een goede zaak lijkt me.
Trekkerman Tom
Mij ook, als je soms ziet wat er rond rijdt...
jurgenkrijt
Daar in Friesland lopen ze blijkbaar toch wat achter.

Daar wordt hier al jaren op gecontroleerd
tjerk-koetje
@jurgenkrijt warom altijd negatief tegenover friezen?
controleren hier ook goed hoor 😉 rijd hier in de omgeving 2 motermuizen die het hebben gemunt op landbouwverkeer
Snaky Bill
Haarlemmermeer 6 front gewichten stonden op een parkeerplaats landbouwers mochten er niet mee door rijden tractor te zwaar voor de B wegen aldus de Haarlemmermeerse politie. en een landbouwer was 18cm te breed met z`n werktuig in de hef , moest afkoppelen hij had geen breedte vergunning van de Gemeente.
JD6930
Whaha, "we gaan controleren op... uitstekende scherpe delen"

Wie? 😃

Hier nog nooit een dergelijke controle gezien terwijl er geen een is die aan afdekken( van scherpe delen) doet. 😛

Alleen afdekken van wagens gebeurd bij aardappel/bieten/wortelenwagens nog wel eens maar ook lang niet iedereen doet dat.

Is ook gewoon een kwestie van elkaar de tijd en ruimte geven.

Zie ieder jaar berichten voorbij komen uit noordelijker gelegen provincies dat er weer een automobilist z'n bolide om een maisbek of onder een bietenrooier geschoven heeft terwijl er hier nog niks geen dergelijke ongelukken zijn gebeurd en iedereen hier zonder die toeters en bellen genaamd afdekzeilen, platen etc. rijdt en daar als je de foto's en reacties hier op TF moet geloven iedereen...

Misschien dat de mensen hier dan iets meer geduld hebben?/rekening houden met de grote van de machines en tractoren?
JD6930
@jurgenkrijt & @tjerk-koetje

Hier kun je als je geluk hebt een politie wagen of motor spotten maar die hebben het te druk met de drigscriminelen tegen te houden denk.

Hier kijken de wouten niet naar al doe rompslomp van afdekken etc.. er zijn hier ook nog nooit of zelden ongelukken gebeurd dus dat zal ook wel schelen in hoe streng ze zijn.

Al vaak zat een politie busje of motor gezien die een maiskar met flink kopje er op of hakselaar met onaffedekte maisbek voorbij reed maar gewoon door reed.

Van mij hoeft het ook allemaal niet. Gewoon rekening houden met elkaar doet al veel goeds. 😉

Er is nu in beek wel een hoop gezeik rond tractoren op doorgaande wegen of iets minder doorgaande wegen door het dorp/woonwijken maar in de kleine lettertjes is te lezen dat men toch allemaal begrip voor elkaar heeft samen de beste oplossing wil zoeken.
( zie topics:
tractorfan.nl/topic/84845/
tractorfan.nl/topic/84982/ )
walker1
@JD6930 Je reactie is weer eens dommer dan dom.
Denk je nou echt dat er in Brabant helemaal niks gecontroleerd wordt en dat er ook niks mis gaat?

En die laatste zin klopt ook niet met je topics van de laatste dagen over het verkeer in Hilvarenbeek en omgeving, want daar ligt blijkbaar ook alles aan de ongeduldige automobilisten, of rijden er bij jou in de buurt alleen maar automobilisten uit het noorden rond??
GD tuning Garyp
@tjerk-koetje Ja idd, en dat terwijl die zelf uit fucking Elshof komt
JD 6430 The Best
Ze zeggen elk jaar extra controles bla bla bla. Zie niet echt veel verandering.
JD6930
@walker1

Hier heb je veel ongeduldige automobilisten, fietsers etc. idd maar blijkbaar int noorden meer als ik zie wat saar altijd voor ongelukken gebeuren met landbouwvoertuigen. Of de bestuurders daarvan zijn ongeduldiger/roekelozer.

Ik zeg niet dat er in Brabant niet gecontroleerd wordt maar ik nog nooit gehoord heb dat hier in de regio controles als die in dat nieuwsbericht zijn uitgevoerd. Dat kom je echt wel te weten als dat wel zo is. Ik kan er weinig opnoemen die afdekking op kippers, silagewagens, maisbekken etc. gebruiken en nog nooit gehoord dat er ook maar 1 bekeurd is. 😉

Op auto's wordt wel geregeld gecontroleerd bij een rotonde op de provinciale weg N269. Daarbij kijken ze naar de meest pietleutige dingen om maar iets te kunnen vinden.
deeremeneer
@JD6930 Hans doe jezelf een lol en denk iets meer na over wat je schrijft. Ook je lappen tekst worden weer steeds groter.
tjerk-koetje
Quote @Snaky Bill:
6 front gewichten stonden op een parkeerplaats landbouwers mochten er niet mee door rijden tractor te zwaar voor de B wegen aldus de Haarlemmermeerse politie

zout op alle slakken gooien? kom op. we mogen ook niet over de autowegen....... waar moet je dan langs?
walker1
Quote @tjerk-koetje:
zout op alle slakken gooien? kom op. we mogen ook niet over de autowegen....... waar moet je dan langs?

natuurlijk mag je niet over autowegen, zou mooie bende worden als er opeens trekker met 40 km/h over de autoweg rijden waar 100 km/h gereden mag worden. wil je heel Nederland in de file zetten of zo?
fastrac3155
@JD6930 heeft wel gelijk. Ik zit iets meer richting Limburg. Maar hier wordt echt 0,niks gecontroleerd qua landbouw verkeer. In 15 jaar 3 x, 1 keer voor het rijden op een weg waar het niet mocht ( per ongeluk, niet bewust, een keer voor een niet afgedekte lading zand (containers hebben inmiddels allemaal afdekzeilen) en een keertje een diesel controle.

Voor de rest zie of hoor ik nooit iets van controles hier in de buurt.
mike_v
Quote @Snaky Bill:
... 6 front gewichten ... tractor te zwaar ... 18cm te breed ... moest afkoppelen ...

Is dat niet meer dan logisch? Men stelt die regels (maten en gewichten) op met de bedoeling dat men daar niet overheen gaat. Als het de bedoeling is dat een tolerantie toegelaten zou worden, dan hadden ze die MTM wel gewoon hoger gelegd.

Bij een te hoge snelheid wordt een tolerantie toegepast omdat men niet precies kan meten hoe snel men rijd. Bij een weging of breedte/lengte controle kan dit wel en moet men zich dus gewoon binnen de opgelegde maten en gewichten houden.

Simpel toch? Als ik meneer agent was controleerde ik ook op die manier. Iedereen hoort zich gewoon aan de regels te houden, ook zou er geen controle zijn.

Ik spreek nu even over België: Wettelijk gezien mogen landbouwvoertuigen maar 2,55m breed zijn, willen ze 40 km/u rijden. Hoeveel aanhangwagens zijn smaller dan 2,55m? Vrijwel geeneen. Die kun je dus allemaal bekeuren indien ze sneller dan 30km/u rijden. Ze mogen blij zijn dat er nog zoveel door de vingers gezien wordt, hoewel dat meestal komt omdat de agent in kwestie zelf niet helemaal op de hoogte is.
varken
Wij zijn woensdag gecontroleerd 3x
we moeten nu reflectors boven de breedte lampjes van de wagen plaatsen,
Stel je voor dat er een kapot gaat haha
En de spiegels breder zetten, maar dan raken ze de taken!
Dan moet je ze elke vracht maar breder zetten zegt de politie.
maar geen boetes en er wat een band glad volgens hun maar in de landbouw mag je ze gewoon kapot rijde haha
Wimsumar
Beste Varken:
Quote @varken:
in de landbouw mag je ze gewoon kapot rijde haha

Wie? De medeweggebruiker? Tja, daar zitten me toch randgroepdebielen tussen. 😞

Klik/doorklikken op een foto:

Z.G.A.N.:
waldnet.nl/wn/nieuws/…
varken
Haha

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0