Steekassen Hanomag

Hallo allemaal,

Ik heb laats gehoord dat sommige Hanomags slechte steekassen hebben. Ik zou graag willen weten of onze dat ook heeft. Het is origineel een 701. (is nu een 901) Ik wil er andere banden en dubbellucht bij kopen maar als de deze slechte steekassen heeft dan ga ik er niet te brede banden op zetten.

bij voorbaat dank,

Robbin Lamers

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Ach ze zullen er niet zomaar onder vandaan vallen, bedoel als je nou 2000 uur zwaar trekwerk met dubbellucht rijdt dan kan ik me wel voorstellen dat het iets is om je zorgen over te maken..
Perfect
Dat zijn misschien de oudjes.
Heb bij mijn 401 perfect deze er eens uit gehad voor een keerring te vernieuwen.
De as is net zo dik of dikker dan bij een vrachtwagen.
Lijkt me sterk dat je die af draait
robbin lamers
@valmet6400power Wat ik hoorde is dat er bij een bepaalde serie de Duitse fabrikanten het niet aan konden. Ze hebben er toen Italiaanse in gezet. En het schijnt dat je niet breek als satéstokjes. @Perfect Oke dat is dan wel mooi. Maar ik weet ook niet of dat te vergelijken is. Het is wel een hele andere trekker. Maar onze heeft al veeeeeel uren en ze zitten er nog steeds in. (klok rond nu op 1700 en al jaren stil) Dus ik ben niet heel bang. Maar ik denk toch ff vragen.
ronald73
Als je echt nieuwsgierig bent zou je de huidige steekassen kunnen controleren op scheurtjes die je niet zo direct met het blote oog zou kunnen zien.
Perfect
@robbin lamers 901 is een stuk zwaar der dan die van mij.
Ik bedoel de steevast van een daf xf 430 hier komen toch wel grotere krachten op en er zit een breek punt in een dunner stuk.
Misschien wel ander materiaal gebruikt maar zou er niet bang voor zijn
robbin lamers
@Perfect nee oke maar als ik zoiets hoor dan wil ik het wel graag weten. maar ook het gaat al heel lang goed.
Kramertracfan
We rijden al jaren met 701 en 901 nog nooit geen problemen mee gehad

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3