Linde heftruck

Hallo, ik heb een Linde heftruck op gas,ik tankte altijd lpg bij de pomp, sinds een week heb ik gas van een leverancier met een fles wisselsysteem.
Vandaag kreeg ik problemen met de motor van de heftruck,hij werd erg heet en er kwam een kloppend geluid uit de motor.
Ik heb begrepen dat het gas van het wisselsysteem puur propaan is en het gas van de pomp een mengsel van butaan en propaan.
Vraag? kan het zijn dat het gas van het wisselsysteem ongeschikt is voor mijn heftruck?
Bij voorbaat dank voor de reactie.
Groet Richard

Deel dit topic

Reacties

Tinus
Volgens dit artikel zit er sludge in je verdamper:

logistiek.nl/warehousing/artikel/…
Gas van een wissel systeem is normaal gesproken uitermate geschikt voor heftrucks dus denk ik niet dat dat het probleem is.
G210
Dit artikel klopt wel, als heftruckmonteur heb ik het van nabij mee gemaakt, klanten die overgingen van kunststof naar lichtmetalen flessen waren op korte termijn van de problemen af. vooral heftrucks met zware inzet, zwaardere trucks met grotere motoren hadden meer last door hoger verbruik, als het wat kouder wordt, zoals om deze tijd kwamen de problemen vaker voor, er zijn nog steeds klanten die kunststof flessen gebruiken, deze hebben nog steeds last van meer sludge vorming.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
3