Maisoogst: pas op voor gladde wegen

DUIVEN - Nu de maisoogst in volle gang is, moeten weggebruikers weer extra alert zijn op gladde (land)wegen. Die waarschuwing komt van de gemeente Duiven.

(Volgens mij loopt de gemeente Duiven een klein beetje achter)

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Zie je verkeerd @Trekkerman Tom dit is een voor waarschuwing voor het seizoen 2016....
Dus ze zijn zo wel goed op tijd 😃 😃
Trekkerman Tom
@Boemrang Ja, zo kun je het ook bekijken inderdaad 😃
Wimsumar
Beste Trekkerman Tom:
Quote @Trekkerman Tom:
zo kun je het ook bekijken

Ja, die ambtenaar zal wel flink op z'n lazer krijgen van z'n collega's om op woensdagochtend al een persbericht uit te geven. Wat moeten ze de rest van de week nu nog doen? 😎
Trekkerman Tom
@Wimsumar Als ze niks te doen hebben, kunnen ze ook wel wegen gaan schoonmaken 😉
ZetorTwente
Ambtenaren gaan natuurlijk geen wegen schoonmaken, stel je voor dat je drek onder je schoenen krijgt, ze gaan de rest van de week besteden aan een nieuwe wet, waardoor ze boeren verplichten na de oogst smerige wegen schoon te maken, vervolgens stellen ze daar weer en een aantal controleurs op, om elkaar aan het werk te houden.
dickt
@Trekkerman Tom
Bedankt voor de tip.
Ik heb vrijdagochtend een afspraak in Duiven. Moet ik dus nog even wachten met het wassen van de auto. Want het zal niet alleen glad zijn, maar de auto wordt er ook vies van. 😉
Trekkerman Tom
@ZetorTwente Boeren zijn sowieso al verplicht om de weg schoon te houden tijdens oogstwerkzaamheden als de weg dan wordt vervuild.
ZetorTwente
@Trekkerman Tom Nooit geweten dat hier een regel voor is, maar wij rijden hier elke avond na het hakselen toch even rond met de schuif, even de wegen beetje schoon schuiven omdat je het gewoon niet voor het woord wilt hebben dat iemand verongelukt of een ongeluk krijgt omdat jij de straat smerig had gemaakt.
frits99
Is het eigenlijk verplicht of is het alleen verstandig om te doen omdat je anders aansprakelijk kan worden gesteld?
Trekkerman Tom
@frits99 Lees de tekst en de reacties nog maar even door.
frits99
Ohw wacht niet goed gelezen in de eerdere reacties????
frits99
Ja sorry @Trekkerman Tom had t ook net in de gate
inspecteurfendt
Bij ons zijn de wegen al schoongeveegd, ik denk door een boer maar er staan aanduidingen gespoten met groene graffiti...
mike_v
Quote @ZetorTwente:
... nieuwe wet, waardoor ze boeren verplichten na de oogst smerige wegen schoon te maken ...

Dat zou geen nieuwe wet zijn 😃
JD 6430 The Best
Hier doet iedereen achter bijna elke kipper aan weg schuiven. Al is het alleen maar om het imago van de boer een beetje goed te houden.
LeonV
Net waren we ook op hart van nederland. Boeren kwamen er niet echt positief uit
MASSEY-MOOI
Als we een keer een stukje over de weg moeten met kipperen dan maak ik vaak even de weg een beetje schoon met de veeg machine
Adri-JD850
Komt nog een tijd dat degene van wie het perceel is aansprakelijk word gesteld voor de schade die veroorzaakt word door modder en vruchten op de weg, tegenwoordig kun je voor een klein bedrag zelf een veegmachine huren en anders spreek je het af met de loonwerker die de weg bijhoud want ook die is er bij gebaat.
Trekkerman Tom
Quote @Adri-JD850:
degene van wie het perceel is aansprakelijk word gesteld

Dat is al zo.
Wimsumar
Beste Adri-JD850:
Quote @Adri-JD850:
degene van wie het perceel is

Beter is te stellen dat degene die de opdrachtgever is van de werkzaamheden aansprakelijk wordt gesteld.
NHfan97
@Trekkerman Tom Dat is niet zo , nu is het zo dat diegene wat op het perceel aan het werk is en dus ook de weg vuil maakt, dat zij aansprakelijk gesteld worden (meestal is dat dus een loonwerker) en niet de boer van wie het perceel is. Tenminste zo is het hier in België .
Trekkerman Tom
@NHfan97 Ik woon niet in België.
NHfan97
@Trekkerman Tom is dat in nederland anders dan ?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
4