Aanraden filmcamera

Beste Tractorfans,

Eerst en vooral een mooie avond toe gewenst.
Ik zou graag video's beginnen maken van en voor loonwerkers, mijn vraag is nu welke filmcamera jullie daar voor aanraden.
Ik heb nu een Nikon D3200 met standaard lens+ een Tamron telelens 70-300, maar die beelden van te filmen zijn minder scherp, dus daarom, aanraders??

Groeten en alvast bedankt Jan Ramon

Deel dit topic

Reacties

JD6930
jordi 1455
Ik weet niet welke camera je moet aanschaffen, maar het is wel verstandig om een externe harde schijf aan te schaffen (desnoods een 2e als back-upschijf) want video's nemen vrij veel schijfruimte in waardoor je computer trager wordt.
varken
Jtnfotografie maten
@Niek1988
Jan Ramon
@jordi 1455 heb al een harde schijf gekocht. 😄
jordi 1455
@Jan Ramon Goedzo, het beste is twee als er 1 sneuvelt ben je de filmpjes niet kwijt.
farmwouter
Mijn trailer
is gemaakt met een gopro zeer handig als je van op een kleine afstand een groot voorwerp er wilt opzetten is waterdicht schockbestendig enzo dus zeer handig voor aan tractor ect. Te hangen !
mike_v
Nope @JD6930. 0,1 ervaring met filmen 😃
JD6930
@mike_v

Haha, 0,1 is ook ervaring! 😃
Boerenjongen16
Is net wat je uit wilt geven op film gebied... wijzelf kijken niet op paar honderd euro meer of minder.
Jan Ramon
@Boerenjongen16 bedrag tussen de 400 en de 600 euro.
1046
@Boerenjongen16 jullie verdiene et wel terug
deerefan
Ik zou voor een REd Epic gaan 😃
EA_MF
@deerefan neejoh, de Canon ME20F-SH 😃

Alle gekheid op een stokje, het is net wat voor eisen je stelt aan het filmen, voor een beetje filmcamera die op 4k beeldkwaliteit filmt zit je snel (ruim) over de 1000 euro, echter zijn er genoeg HD (1080P) camera's te vinden binnen je budget @Jan Ramon. 1 ding wat je zeker (naast de beeldkwaliteit van de camera) niet moet vergeten, een goed statief (vlakzetten en bewegingsvrije beelden) en een goede microfoon op de camera (natuurgetrouw geluid met zo min mogelijk (wind)ruis).
deerefan
@EA_MF Gewoon dikke Red epic/dragon met Zeiss 55mm Otus dr op 😉
Niek1988
Ik heb een Nikon D5200, ik meen dat de body nu rond de 500 euro zit. Zit je binnen je budget en bovendien passen je lenzen er ook aan! Filmt op 1080i in HD en maakt ook nog eens prima foto's... Kijk maar op mijn pagina: facebook.com/niekharmensfotografie/
Boemrang
@Jan Ramon Zet de instellingen maar eens goed van de camera, en dan kun je er zeker zeer mooie opnamen mee maken.
En uiteraard de standaard lens gebruiken..
Ik heb zelf ook de Tamaron 70/300 lens er bij en die is gewoon minder in kwaliteit..
Het gaat je zeker lukken...
deutz dx 470
Ik zou nooit meer een gewone camera aanschaffen zou eerder een DJI osmo (google) aanschaffen ik heb ook een D3200 met een goedkoop statief en vindt toch dat die goede filpjes maakt... Maar moest ik ooit opnieuw beginnen zou ik die osmo aanschaffen ????
Boerenjongen16
Quote @1046:
@Boerenjongen16 jullie verdiene et wel terug
Daarom! 😄

@Jan Ramon Okay leuk start bedrag! Zou dan in eerste instantie voor iets 'simpels' gaan. Dus een goede compact camera, kan je eerst leren om goed te filmen. Want is nog lastiger dan je denk! (En dan heb ik het niet over een camera neerzetten en stil laten staan, want dat kan een kleuter nog. Over het monteren maar te zwijgen...

Ga wel meteen voor DEGELIJK statief. Dus geen goedkope zoals eerder werd aangegeven, want die verslijten zo. Wij hebben zelf voor grote opdrachten een degelijke Manfrotto statief, welke elk jaar weggaat voor onderhoud. Voor de hobby een ietwat goedkoper oplossing, maar praat je toch nog over een statief van 700 euro.

Probeer elk jaar 2/3 jaar weer een stapje hogerop te komen. Zo staat bij ons op de planning volgend jaar alles in 4K te gaan filmen voor de klanten. 😄
Jan Ramon
@Boerenjongen16 Welk merk en model van camera raad je dan aan?
ZetorTwente
Ligt eraan wat je allemaal wilt doen met je camera, zelf heb ik en Gopro Hero 3+ bevalt aardig goed, alleen je kunt niet inzoomen etc. Voorderest heb ik van camera's niet veel verstand, alleen een tip: als je een statief koopt koop er dan een die tot een 5/6 meter hoog kan (of nog hoger) dat perspectief bevalt mij aardig goed. Ik film sindskort ook op die hoogte:

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
2