Nuffield 10/60 - Informatie, onderdelen gezocht Nuffield 10/60 + parts list

Hallo,

Sinds deze week zijn wij in bezit gekomen van een Nuffield 10/60, een echte opknapper. Dus we zijn nu op zoek naar vervangende delen die we missen of waar ze aan het braden zijn geweest om wat voor reden ook. Eerder hebben we een Porsche super en Allgaier gehad, en hebben nu nog een Volvo BM staan. Gezien we niet in het Nuffield wereldje (nog) zitten, weten we nog de niet de juiste adressen voor onderdelen (wel de online shops, maar dat is niet wat we zoeken). Wonen vlakbij Bod in Beek, maar die heeft niet wat we zoeken. Wie weet zo onderdelen, zoals originele zitting, gasstang langs de motor, luchtfilter, handel boven koppeling pedaal, koppelingpedaal zelf, afstandhouder heffing links achter, frontgewicht etc. We zoeken wel meer, maar dit is even wat ik zo weet. Zoeken dus een sloop, verzamelaar, iemand met mooie verhalen, etc.
Daarnaast zoeken we een Partslist van een 10/60 en een manual die je krijgt als je de trekker koopt waar alle gegevens in staan met zoals olie, momenten etc. Schijnbaar kun je aan je serienummer zien hoe de trekker was afgeleverd, dus als iemand die lijst heeft....
Alle tips zijn welkom! Bij voorbaat dank voor het meedenken!

Repro zitting hebben ze oa bij Histoparts, maar weet iemand hoe het rubber eronder moet, lijmen?

Deel dit topic

navink

Reacties

jan arend
Hallo.

Ik Heb hier een Deense link voor aleen nuffield, leyland en Marshall onderdelen, hoop dat je het kan gebruiken.

jcltech.dk/Produkter/Reservedele/…

PS ik spreek vloeiend Deens, dus wil je evt wel helpen met het bestellen van de onderdelen.

MVG Jan Arend.
kramer
jan arend
@kramer
Oke bedankt 😄
old man jose
Probeer even dit album te volgen.


tractorfan.nl/album/105/
DieterL
Cor Rijkenhuizen in Reeuwijk eens bellen, heeft nog het nodige liggen en een heel geschikte man om mee te praten ????
oomempin
In Meeden Groningen zit een sloper die veel Nuffields heeft staan. Maar de kwaliteit laat te wensen over. Verder is de dame in kwestie niet vaak meer aanwezig
navink
Bedankt allen! De trekker van Old Man Jose, hadden we inderdaad al gezien (trekker is trouwens van mijn vader, maar ik zoek lekker mee). Mooie 6 cilinder! Zouden we graag een keer zien. Deense site goede optie, maar ook goede engelse gevonden. Oomempim heb je ook de naam van de sloperij? Cor is ook een serieuze optie. Eerst even een parts list bemachtigen, denk ik maar op Ebay kopen, en dan gaan we op pad.
navink
Weet iemand toevallig waarom sommige Nuffields een pin voor de neus hadden? Het lijk t origineel, je ziet ze in Nederland en Engeland. Zie historie site loonwerker Cees Wit, die had er twee. En mijn vader dus ook nu.
kramer
@oomempin Jij bedoel mevr. Meijer in Muntendam aan de Duurkenakker 4a, dat is volgens mij helemaal niets meer. Als je daar al binnen mag, betaal je de hoofdprijs voor oud ijzer. Op google maps is wel wat te zien. Het tel. no. is 0598 613438
kramer
Bedoel jij een duwboom als deze, uitleg staat er bij.

(klik om te vergroten)

Ford 5000
Foto van een Ford 5000, bezig met poseren. Mooie 5000 tijdens de landbouwshow Numansdorp, trekker is voorzien van een duwboom, vroeger gebruikelijk in het zuidwesten in de landbouw.
navink
kramer
Denk dat het ook een duw boom is, zou het anders niet weten, op deze foto staan er ook twee.

(klik om te vergroten)

Oldtimers Meerdere
Foto van een Oldtimers Meerdere, bezig met poseren. Tijdens landbouwshow Numansdorp, waarvan 2 trekkers voorzien van een duwboom, toen der tijd gebruikelijk in die streek.
kramer
Hier nog twee.

(klik om te vergroten)

Ford 5000
Foto van een Ford 5000, bezig met poseren.

(klik om te vergroten)

Ford 5000
Foto van een Ford 5000, bezig met poseren.
navink
Het is gewoon een holle buis en onderstuk is ook hol, dus geen gewicht. Zou dat niet wat licht zijn om te duwen? Op oude foto's kan ik alleen vinden dat er kettingen aan hangen. Ik heb kunnen vinden dat loonwerker Cees Wit ze nieuw had, maar helaas nog geen antwoord gekregen.
kramer
@navink Dan zal het ongetwijfeld een andere functie hebben.
navink
Heb bericht van Cees terug en hij heeft het zijn vader gevraagd. Het zou inderdaad voor het duwen zijn, daar in de streek gebruikt bij graanboeren om de wagen in de schuur te drukken. Ik denk niet dat het in Wieringermeer is bedacht zoals hij aangeeft, omdat het ook in Engeland te zien is(of de foto zijn niet uit Engeland). @kramer Dus je hebt gelijk!
navink
Weet iemand wat er naast de Lucas RB340 spanningsverdeler zit? Achter de claxon?
navink
Ik weet inmiddels dat het een startrelais is. Maar weet iemand wat voor een type/merk we voor een Nuffield moeten hebben?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Nuffield 10/60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!