Illustratie van:

Fordson Dexta - hydrauliek filter hef vervangen

Beste tf-ers,

Ik heb een probleempje met mijn dexta.
Als ik de hef omhoog doe gaat dit goed, maar zodra ik m wil laten zakken moet ik hier haast met drie man op gaan staan. Zodra ik m weer omhoog doe gaat het weer goed.

Nu is mij verteld dat dit kan door een vies filter. Nu heb ik een nieuw filter besteld en wou ik deze gaan monteren. Nu heb ik de pomp verwijderd, bij het rempedaal, alleen nu krijg ik het filter er niet uit. Iemand tips? Of kan het helemaal niet via deze manier en moet de deksel eraf?

Hoor graag van jullie.

Deel dit topic

Reacties

oldtimergek
Ik vraag mij af of dit probleem wel komt door een vies filter. Hij zuigt olie aan via filter, maar bij het zakken gaat olie volgens mij niet door het filter terug. Filter wisselen dan moet het deksel er denk ik af. Ligt dit probleem niet aan je cil binnen in het deksel. Hier zit een zuiger in en deze zal wel versmeerd zijn of roestig. Dan zakt ie niet goed.
oldtimergek
Ik heb de tekening ff bekeken, je deksel moet er af. Het kan ook nog wezen dat je as waar beide hefarmen op zit vast in het hefdeksel zit.
kenn_dexta
Oke, bedankt. Ik ga kijken.
RPCounty
Gewoon de bovenas smeren met kruipolie. En anders de drop valve aan de voorkant van t hefdeksel demonteren en schoonmaken
fendt2
Kun je de hef met de hand optillen?
kenn_dexta
Nee, dat ook niet.
kenn_dexta
Ik heb nu een ijzeren balk vast gesjord aan de hefarm. met moeite krijg ik de armen omhoog en omlaag.

is dit gewoon een kwestie van veel kruipolie en veel bewegen tot ie los zit?
fendt2
Je kan beter de boel open halen. Ivm het maken van beschadigen. Als het de as is kun je dit doen maar als het de cilinder is. Kun je de cilinder en zuiger beschadigen. Waardoor er inwendige lekkage ontstaat.
kenn_dexta
Ik heb de deksel los eraf gehad en de cilinder staat helemaal achterin(de hendel die van de armen naar de cilinder gaat hangt dus vrij) en de hef gaat nog steeds erg zwaar. Dus ik ga er vanuit dat het de as is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!