Luchthoorn fendt 826

Hallo allen,
Ik ben van plan zeer binnenkort 2 luchthoorns te installeren op onze fendt 826. Het lijkt mij echter vrij lastig om de luchtslang te trekken en om de toeters te bevestigen zonder gaten te hoeven boren. Iemand hier met ervaring en/of tips?

Mvg. Casper

Deel dit topic

Reacties

mike_v
Quote:
zonder gaten

Duct tape, of iets esthetischer: Wat lijm onder de steuntjes? (Weet niet of dat goed werkt maar je kan maar proberen.
johndeere 2650
Weet niet of er bout gaten boven zitten anders zou je nog een sttip op kunnen maken op dat en aan de bestande boute bevestigen
fendt308-driver
En anders een steun aan de zwaailamp vastmaken
Wimsumar
Beste VanOostrum: Hang ze in de cabine. Een paar gaatjes in het 'hemeltje' er bij maken maakt niet uit ( de sluizen van de hemelpoort stonden, hier althans, vandaag toch al wagenwijd open).
Tevens kun je zelf dan goed horen hoe andere weggebruikers een luchthoorn ervaren. : mad:

Ehhhhhh,.... Gewoon boven in het dak een paar gaatjes boren en met voldoende kit monteren. Dan lekt het voorlopig niet.
Niek1988
Sommigen maken ook een soort beugel die je kan bevestigen aan het dak van de cabine, aan de bestaande bouten.
JD 6110
Jah ik zou ook gewoon gaten boren en goed dicht kitten, als je maar niet gaat snoeien met je trekker blijven die hoorns er altijd opzitten. en met schoonmaken niet met de borstel tegen aan stoten. 2de optie is op de bouten op het dak een framepje maken en de lucht slang achter over het dak naar onder de dakrand en daar weer naar binnen richting je radio voor een trek koord etc. bij johndeere zie je in het midden 2 plekken met de bouten en voor 2 kleine en achter 2 kleine, daar zou je een framepje op kunnen maken.
vanOostrum
Ahaahh bedankt allen, zal van de week even proberen. De reden dat ik geen gaten wil boren is trouwens niet de lekkerij maar het gebrek aan toestemming..
EA_MF
@vanOostrum ik weet niet precies hoe het bij Fendt zit, maar je zou een stripje vanaf de zwaailampbevestiging (dus ook monteren op die bouten) strak over het dak heen kunnen buigen, en daar je luchthoorn(s) op bevestigen, deze in dezelfde kleur spuiten als het dak en niemand die het opvalt (y), de luchtslang zou (mits de slang niet te dik is, en de ruimte er is) door hetzelfde gat kunnen als het stroomdraadje wat naar de zwaailamp toe gaat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1