Illustratie van:

Fiat 1000DT - injectiepomp

Hallo

op school hebben we een fiat 1000DT met een rotatieve injectiepomp we zouden graag en lijnpomp op deze monteren.
nu mijn vraag is moet er veel aangepast worden of past deze direct?

mvg andreas

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Ik zou zeggen probeer het gewoon, dan leer je het vanzelf! En dat is de bedoeling van school 😄
Huuuuub
Wat voor pomp zit er nu op? een bosch VA of een CAV roterende pomp?

Als er nu een CAV opzit word het al moeilijk qua flens en aansluiting in het distributietandwiel.

Als er een bosch pomp opzit heb je alleen problemen met de flens, misschien is er ruimte om een paar extra gaten te boren en draad in te tappen en dan past een lijnpomp ook.

Verder moet je natuurlijk op de afstelling van de lijnpomp letten, deze moet om te beginnen gelijk staan aan de roterende, tenzij dat je hem voor de trekkertrek wil gebruiken. dan zal de opbrengst hoger moeten = dikkere plunjers. met als gevolg dat hij weer slecht stationair kan gaan lopen.

Mijn advies: bezint eer ge begint. want dit is geen beginnersklusje 😉
oosterof
Hadden wij zoiets maar op de Havo. Voor in pauze 😄
Wilting NH
Dan heb je denk ik een 1000 super, want een 1000 heeft al een lijn pomp. maar waarom zou er een lijn pomp op willen zetten?
samie
@Wilting NH een lijnpomp is naar mijn weten toch beter als men meer diesel wil inspuiten voor bv tractorpulling of is dat mis?
Wilting NH
@samie lijn pomp kun je verder opdraaien zegt men, maar roterend is veel veller. En deze roterende pomp is ook heel simpel op te draaien
samie
@Wilting NH dus je bent eigenlijk beter dat je maakt dat hij genoeg lucht krijgt want denk dat dit nog een beetje het probleem is nu, vroeger hebben ze er een turbo op gezet die denk ik te groot en niet snel genoeg draait
Wilting NH
@samie oh met een opgeboude turbo en zo, heb ik niet zo veel verstand van wat dan het beste is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 1000DT ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
179