Fendt ..selecteer type.. - 308 LSA Turbomatik

Beste mede-tfers,

Ik ben bezig om een Fendt 308 een grote beurt te geven. Hierbij hoort ook de eindaandrijving van de achterbrug. Nu wou ik deze verversen, maar nadat ik de stop eruit had, zat er meer olie op mij dan in de lekbak. De olie kwam er namelijk met hoge druk uit. Dit was aan de rechterkant, nu heb ik eerst de vulplug van de linkerkant opengedraaid, maar hier stond ook druk op. De lucht siste er namelijk uit. Nu is mijn idee dat er geen druk op een eindaandrijving hoort te staan, maar het was bij mij wel zo.
Heeft iemand daar al eens ervaring mee gehad? Of ben je bekend met dit voorval? Dan zou ik uw antwoord zeer op prijs stellen.

Groeten Rick

Deel dit topic

Reacties

kleineW
...
Fendttrisixfan
Als je net een eind hebt gereden kan dit wel voorkomen, idem met vooras
Arrie94
Was de olie nog warm? Als het allemaal echt luchtdicht afgesloten zit, en met koud weer is gemonteerd, dan zet alles uit als het nu warm was.
kleineW
@Arrie94 Nee de olie was allang niet warm meer. De trekker staat namelijk al sinds gisteravond binnen
basia
@kleineW

Toch is het normaal dat er vaak een beetje druk in de eindvertragingen zit ; er zit namelijk geen ontluchting op .
kleineW
@basia Een beetje kan ik wel begrijpen. Maar dit kwam er echt uit spuiten. Het spoot gewoon tegen de velg op, alles zit eronder
Volgende keer eerst de vulplug los maken en daarna de aftap plug, scheeld een hoop schoonmaakwerk.
basia
[@kleineW

Voortaan eerst de vulplug even losdraaien om de druk af te laten !
En misschien ( 1 of 2 x per jaar) vulplug even los ; ook om niveau te controleren en druk eventueel te laten ontsnappen ?

Ow Ferdinand was me net voor
kleineW
@Ferdinanddijkstra Ja daar ben ik nu ook achter 😉
Wimsumar
Beste Kleine W:
Quote:
alles zit eronder

Als je eens niest (daar zit ook niet echt veel druk achter) dan zit je mondinhoud (speeksel, etensresten) toch ook overal tegenaan gespat?
kleineW
@Wimsumar Dat snap ik. Maar een eindaandrijving zoals in de vooras staat toch ook geen druk achter? Daarom mijn vraag waarom er druk op kan staan...
Wimsumar
Beste Kleine W:
Quote:
waarom er druk op kan staan

Beschouw het als toeval dat er iets druk op komt. (De oliekeerringen zijn dan in ieder geval nog prima 😉 ).

P.S.: Ik lees in de 300-serie handleiding dat iedere eindvertraging 7,5 liter olie bevat. Oliesoort: GL5 80 W 90.
kleineW
@Wimsumar Volgens mijn handleiding 5.7 maar dat ik verkeerd gelezen hebben. Oliesoort klopt. Dat ligt al op voorraad namelijk..
Wimsumar
Beste Kleine W:
Quote:
5.7

Mijn handleiding is van toepassing op bouwjaren tot 1988.
(En uiteraard het niveau peilen tijdens het vullen A.U.B.).
Fendttrisixfan
@kleineW
Moet je eens een toertje rijden en dan de plug van de eindvertraging van de vooras losmaken, zal je wel zien dat daar ook druk op staat
jd user
Nou er mag geen druk op staan als het eruit komt.Maar die dikke stinkolie bouwt natuurlijk wel druk op als het warm is.theoretisch gezien is het normaal dat je deze geluiden en druk aantreft.Gewoon weer opnieuw vullen en klaar!...

Ik doe het nooit ,omdat het er altijd weer schoon uitkomt.Zonde van die dure olie.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1