Hefinrichting jd 6430

Ik heb een jd 6430 en daar spitzaai ik mee. Dus aan de spitter zit nog een kopeg met een schijvenpakker (aandrukrol) eraan. En ook nog de verdeler voor het zaad. de trekker heeft problemen met het heffen. Zeker als er veel grond aan de machine zit. Er zijn al extra gaten geboord in de treklatten ook is de hefdruk opgeschroeft. Nog iets te weinig hefvermogen om lekker te kunnen werken. Kunnen er aan deze trekker ook hulpcilinders gemonteerd worden. Of heeft iemand nog een oplossing?

Deel dit topic

Reacties

vanmeij
Een 7810 kopen
jd user
Dan moet je dikkere hefcilinders gaan monteren.Opschroeven van de hefdruk is meestal je hefsysteem lek gaan maken.Dus moet je cilinders en ik denk niet origineel ertussen maken.Nou als je een beetje handig bent ,dan gaat dat vast wel lukken.
walker1
Lijkt mij een behoorlijke combinatie die geheft moet worden, zeker voor een 4 cilinder trekker. Zwaardere trekker er voor zetten?
huib
Spitter mag maximaal 130 pk hebben om de machine heel te houden. Is een gragmegna krukas spitter
Bafra
scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/…

je kan er ook een 6140r voor zetten
vanmeij
Is de zaaimachine hydraulisch? bij onze 6600 met 4 meter zaaimachine (kopeg + tank) moet eerst de hydraulische ventilator uitgezet worden voor de trekker de machine kan heffen.

probleem bij jouw machine is dat deze waarschijnlijk erg ver achter de trekker uitsteekt. kan de rol achter de zaaimachine er niet uit? of loopt de complete machine op deze rol?

kijk wel uit met het zwaarder maken van de hefinrichting. een achterbrug kan veel hebben, maar op deze last is de trekker eigenlijk niet berekend.
hobbyboer
Heb je de topstang in het bovenste gat aan de trekker en het laagst mogelijke gat aan de spitter?
john deere 7810
Wat voor diameter hefcilinders zitten er op? Je kunt hier verschillende diameters van krijgen.

En zoals hobbyboer al aangeeft. De gaten van de topstang doen veel. Eventueel een gat er bij maken op de spitmachine of mischien gaan werken met een hydr. topstang.
huib
@Bafra of gewoon een Case IH ervoor zetten die tilt de combi gewoon op
huib
@vanmeij bak is hydraulisch aangedreven. Schijvenpakker rol drukt het spitwerk netjes aan . Betere opkomst en meer planten
johndeere-2140
Ik zou eens beginnen met een kleinere pakker wals @huib je weet dat de trekker goed is...
JD3010
Wat zaai je ermee dan? De druk verhogen lijkt mij geen goed idee.
huib
@JD3010 gewoon wintertarwe
JD3010
@huib Aha, ik laat het zaad net achter de freesas vallen en met een na-eg van de zaaimachine werk ik het een beetje in. Voor mij hoeft al die heisa er niet achter. Ik zaai met een 6420.
varken
Kun je er geen normale cilinders opzetten? En bedienen met normaal ventiel?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!