Illustratie van:

Fendt 303 LS - Komt niet in versnelling

Hallo,

Wij krijgen bij onze Fendt 303LS de versnellingspook niet in de versnelling.

Wij drukken wel degelijk de koppeling goed in maar alsnog krijgen wij hem niet ik de versnelling. Eerst dachten we dat er misschien niet genoeg olie of zoiets in de koppeling zat. Maar na die bij gevuld te hebben, en een paar keer gepompt, zitten we nog met hetzelfde probleem. De koppeling lijkt geen verbinding te maken met de bak, en de weerstand is ook heel laag als je hem intrapt. Niet zoals het hoort te zijn.

Weet iemand waar het aan kan liggen dat hij niet in de versnelling komt?

Alvast bedankt,

Ruben.

Deel dit topic

Reacties

CVheggesnoeiers
Zit er mischien lucht op het hydro systeem van de koppeling omdat deze mischien te laag stond
Ford 2000 Ruben
Ja, zou eventueel kunnen. Maar hoe ontlucht je dat systeem?
Fendt304ls
Kijk even op de rechterkant van de trekker achter de treeplank. Daar zit de nemercilinder van de koppeling. Als je de zwarte stofhoes even opzij duwt en er komt dan allemaal olie uit is hij lek.
Kijk anders even of de cilinder beweegt als je de koppeling intrapt.
Er zit ook een ontluchtingsnippel op die cilinder maar als er lucht in zit heeft dat een reden.
Fendt926Driver
Je dacht dat er niet genoeg olie in de koppeling zat??????
vloeistofkoppeling oke maar die ga je toch niet bij vullen als de koppeling niet doet?
of bedoel je het reservoir onder de motorkap? daar zit een schotje in zodat er eigenlijk altijd genoeg in blijft als de remmen lekken.
heb je die bij gevuld?
dan kan het zijn dat er lucht in dat systeem zit en die moet je dan zoals @Fendt304ls zegt ontluchten rechts voor onder de kabine redelijk boven aan de zijkant van het koppelingshuis
Fendt926Driver
Kijk wel uit waar je mee bij vult. fendt gebruikt volgens mij DOT 3 olie alle andere lost je keer ringen op
albert-fendt
Mischien is het de cilinder die de koppelingsas bediend kapot, hebben wij ook een keer gehad
Ford 2000 Ruben
Bedankt voor alle tips!

We hadden een half jaar gelden de geefcilinder(zo heet die cilinder geloof ik) onder het dashboard al vervangen want die was lek, en daarna deed de koppeling het weer tot nu.

We waren aan het werk gegaan met de trekker, en toen maakte de koppeling al een beetje raar geluid. Maar toen opeens konden we niet meer in de versnelling komen, het leek alsof de koppeling geen verbinding meer maakte met de bak. Toen keken we naar het oliereservoir onder de motor kap en die was wel een beetje laag, die hebben we bijgevuld. We konden alleen niet echt olielekkage vinden zo snel. En nadat hij was bijgevuld deed hij het ook niet.

@Fendt926Driver we hebben wel de goede olie gebruikt.

@albert-fendt hm, waar zit die cilinder dan precies?

We gaan nog even kijken of het probleem komt door lucht in het systeem zit, en gaan nog even goed opzoek naar lekkage, want er verdwijnt niet zomaar olie neem ik aan haha.
gkgerbengk
Deze cilinder zit achter de rechtertrap tegen het grijze blok aan gebout. Is een zwarte cilinder met een zwart stofkapje ervoor. Dit kapje kun je erafwippen en dan is het het mooist als alles schoon is. Is die vettig en vies? Dan even eraf halen en helemaal schoonmaken. Volgens mij zit er een borgring voor die je kunt weghalen en dan valt die zo uitelkaar geloof ik. De cilinderwand moet dan mooi glas zijn nadat je hem hebt schoongemaakt met remmenreiniger en scotch. Hier mogen geen putjes o.i.d. inzitten. als dit wel het geval is vrees ik voor een nieuwe. Als het er nog goed uitziet kun je hem weer in elkaar zetten en ontluchten en kijken als die het doet. Ook bij twijfel nadat je hem hebt schoongemaakt kun je eerst even kijken als hij het doet, je kunt immers niets verliezen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 303 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
240