Ford 3000 - daalsnelheidsregeling

Heeft een Ford 3000 super dexta ook een daal/hef snelheidsregeling voor de hefinrichting? Of is dit iets van nieuwere trekkers? Zo ja, moet ik dan opzoek naar een draaiknop of handel?

Deel dit topic

nettie

Reacties

jammermaarhelaas
Aan de kant van de rempedalen zit boven de treeplank, opzij tegen de achterbrug een ronde kunststof knop. Dit is de hefsnelheidsregeling. Hiermee kun je bijvoorbeeld de trekkrachtregeling (vaak noemt met dit de diepteregeling) minder nerveus laten reageren.

Druk je de hefhendel helemaal achterin, zo hoog mogelijk, dan wordt het hefsnelheidsventiel intern volledig geopend, en hef je alsnog op max. snelheid. Dit was ervoor om je werktuig snel te kunnen heffen bij een lager ingestelde reactiesnelheid van de trekkrachtregeling.

Zie de ronde knop links onder op deze foto, dat is hem:
tractorfan.nl/picture/828902/

De kunststof knop boven op de achterbrug (op de foto zit deze kunstof knop er niet meer op, zie je alleen nog het staal van de regelschuif) is iets anders, dit is de buitendienstknop, bedoeld om met de hefhendel als regelventiel een externe hydrauliek te bedienen. Deze knop kun je bedienen door hem uit te trekken.
jeroenfordmf
@nettie Volgens mij heeft die dat niet. Mijn pre force Ford 2000 had dat namelijk ook niet. Anders moet je de instructies van de reactie hierboven lezen 😉
Landini 6500
@jeroenfordmf 2000 heeft het niet,een 3000 wel
Tinus
Reactie uit het (inmiddels verwijderde) dubbele topic:

Quote @jim power:
Hallo bij mijn ford 4000 zit er rechts onder de stoel op de achterbrug een knop dat is bij mij de snelheid regelaar
RPCounty
@jammermaarhelaas goede uitleg
jammermaarhelaas
@RPCounty

Dank u. 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!