Illustratie van:

John Deere 3030 - john deere hfwd

Hallo
ik ben aan het overwegen om een john deere 3030 te kopen met hfdwd, de tractor is bedoeld als hobby, maar ik zou graag hem nog eens willen gebruiken voor wat zwaar trekwerk.
Heeft er iemand al ervaring met deze voorwielaandrijving, en zijn er anders veel problemen mee?? :-\

Deel dit topic

Reacties

roy jd3130
Soms doen ze het niet en tja tis niet een echte 4wd maar een hulp middel trekt niet zo hard als een 4wd
jasper01
D832 vragen is meer hulpondersteuning maar wel met 2 snelheden
johndeere2030
Dus niet zo betrouwbaar?
johndeere2030
Het is dus meer om een kar te trekken als het nat is, dan om te gebruiken voor te ploegen
john deere 7810
@johndeere2030

zoals hierboven al aangegeven. Je moet het niet zien als 4wd maar meer als ondersteuning. Mits het nog werkt..... Meestal als het kapot was werd het niet gerepareerd omdat het onvoldoende hielp.

En of je er nu een ploeg of wagen achter hangt maakt niet uit. Heeft hij grip gaat hij waarschijnlijk staan. heeft hij geen grip ligt de grond op het dak 😉
jasper01
@johndeere2030 we hebben 2 2130 s als je het waarvan 1 al bijna 40 jaar die heeft bijna altijd voor de ploeg gelopen een 5 schaar rondgaand en veel gerooid met grimme 2 rijer als je maar weet hoe je er mee om moet gaan beide trouwens met hfwd
ronald73
Quote @johndeere2030:
Dus niet zo betrouwbaar?

Bij introductie werd het door JD de lucht in geprezen, maar ze zijn er toch niet zonder reden weer vanaf gestapt 😉 (bij de trekkers tenminste)

Volgens mij waren er speciale kastjes om de juiste diagnose bij een defect op te sporen. Veelal zijn het elektrische storingen in plaats van hydraulische mankementen.

Ik dacht ooit eens van een JD vertegenwoordiger gehoord te hebben dat je het aantal monteurs in NL, die het systeem ECHT onder de knie hebben, op een hand kon tellen.
stefaanp
Heel goed systeem maar 20 jaar te vroeg op de markt gekomen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3030 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!