Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - Hefinrichting weinig kracht

Hallo allemaal
Ik heb een vraag voor een collega van me. Die heeft een MF 135 met een klein probleempje. Bepaalde werktuigen willen niet omhoog op de hefinrichting. Nu was de vraag hoeveel druk de hefpomp moet leveren en waar kan dit gemeten worden. Als dit niet kan waar kan het dan aan liggen dat de hef zo weinig kracht heeft.
Vriendelijke groeten

Deel dit topic

Reacties

valmet 8500
En heeft hij met het heffen de koppeling wel los want zit een dubbele koppeling op deze trekkers en als je ze helemaal intrapt sluit je de hele achterbrug af aftakas gaat uit en de pomp drukloos.
Wimsumar
Beste FordsonMajor2010: Het hefvermogen van een M.F.-135 is niet bijzonder. Wat zijn die "bepaalde werktuigen" die de hefinrichting niet omhoog krijgt?

De bediening van de M.F.-hefinrichting vraagt overigens enige uitleg.

Doorklikken op [TECHNIEK] (linker menu) en vervolgens [Het hefsysteem] (menu in de bovenbalk):

annatefka.com/index.htm/
lanzkundendienst
180 bar druk, meten op hydro aansluiting is het mooist. Oorzaak versleten pomp, hefzuiger, o ringen . Kan alle drie.
warmerbros
Als ik het zo hoor is je filter onder je hefdeksel verstopt, is een flink klusje maar als je een beetje handig ben is het zo te doen, filter eraf halen schoonmaken en heffen maar weer
lanzkundendienst
Filter schoonmaken lukt niet via zijdeksel denk ik, zal de hefdeksel er wel af moeten of niet @warmerbros
Probeer anders eens iets zwaars te heffen met de topstang aan de versteltrekhaak of iig niet aan het topstang bevestigingspunt.als ie dan wel goed heft moet het regel mechanisme opnieuw worden afgesteld
Fendt926Driver
Quote @MaartenMandemaker:
Probeer anders eens iets zwaars te heffen met de topstang aan de versteltrekhaak of iig niet aan het topstang bevestigingspunt.als ie dan wel goed heft moet het regel mechanisme opnieuw worden afgesteld
snap het helemaal wat je bedoelt maar begrijpt de topic maker het ook.

voor de topic maker:
als je uitleg wilt van iemand over zijn verhaal maak de tekst die je uitgelegd wilt hebben blauw met rechter muisknop en druk op het gele tekst ballonnetje achter degene zijn naam die tekst komt dan onder on het vakje reageer met een melding voor degene die jij hebt getagd dat er een vraag is.
jou vraag typ jij onder de schuin getypte gecopieerde tekst.
jelle m
Onze mf 135 heeft 190 bar dat kun je zo meten door een meter achter int ventiel te stoppen
jammermaarhelaas
Is de achterbrugolie op peil?
warmerbros
@lanzkundendienst ik ben zo handig niet, wij halen altijd de deksel eraf dan is het een makkie
lanzkundendienst
Idd @warmerbros dan kun je er het beste bij, deksel is er ook zo af, mocht het nodig zijn.

Wat me te binnen schiet, bij de latere typen met rechte vooras zat er een ander standpijpje in de hydro pomp, worden wel eens vervangen door oud type pijp van 35. Heeft met diepte regeling en kracht te maken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
9