Deutz 4006

Ik overweeg om voor de hobby een Deutz 4006 aan te schaffen. Is deze zwaar genoeg om probleemloos met een of 2 pakken kuil of groot pak stro over de weg te gaan? De hef kg zal geen probleem zijn, maar hoe zit het met de gewichtsverdeling van de trekker zelf?

Deel dit topic

Reacties

robbin lamers
Ik denk dat 2 pakken vrij optimistisch is en dat je dan al vrij snel licht in de kop word. officieel moet je 20% van het gewicht op de gestuurde as hebben. maar ik ik denk dat 1 baal wel gaat. let et wel op, eventuele frontgewichten van een deutz 06 serie zijn heel prijzig.
casejxu
1 pak stro moet nog prima te doen zijn... maar een beetje kuilpak a 6 tot 800 kilo word al optimistich. Het rijplezier word dan al hard minder. Omdat deze trekkers luchtgekoeld zijn hebben ze weinig gewicht voorin.
erik9831
2 grote balen stro is inderdaad niet aan te raden met een 4006.

Bij men grootvader zijn D4006 al een paar keer gehad, wanneer je zijn grondbakje vulde, hij vooraan al omhoog kwam.

Denk dat je dan beter gaat kijken bij een 6006 of een 7006, deze zijn een 700 tot een 1000kg zwaarder van eigen gewicht.

Frontgewichten zijn inderdaad een optie, maar zoals @robbin lamers al vermeld, zijn heel prijzig en ik dacht ook niet zo makkelijk te vinden.

Er zijn wel 2 verschillende frontbekken in, met dubbele mond of platte snuit.
Martichr
En een 4506? die is iets van 300kg zwaarder? Fendt 103s en 104S ook zoiets dacht ik, maar daar zit het gewicht ook wat meer naar voren begreep ik?
Wimsumar
Beste MartChr:
Quote @Martichr:
Fendt 103s en 104S

Een Fendt is welliswaar veel robuuster gebouwd (belangrijk voor het tilwerk) maar er kan ook veel meer aan kapot. De keus voor Deutz voor het hobbymatig gebruik is in beginsel een goede. (Hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat je allemaal wilt doen met de trekker).
dxchris
Een kennis van mij rijd ook met een 3006 (2 cilinder ipv 3 ) met vrij zware balen achterop, en dat gaat ook prima. Ligt er natuurlijk wel aan hoe/waarmee je hem erachter hebt hangen.
Martichr
@Wimsumar

hooi /stro halen, kan met 1 pak tegelijk, de bak slepen, weide slepen, eventueel maaien en harken..

Probleem is een beetje dat voor het bak slepen een kleinere wendbaarder trekker handiger is, vraag is alleen of die dan genoeg gewicht hebben.
Heb nu een Fiat 615 en die is sterk zat, maar eigenlijk voor mijn gebruik te zwaar en niet wendbaar genoeg.
casejxu
Voor dat werk is een 4006 prima geschikt. En zolang je met die balen de weg niet uit hoef kan je je op t erf supers redden met zo.n machine
Martichr
Ik ga er eigenlijk ook vanuit dat een pak kuil een keer 500kg weegt?
Zou een John Deere 2020 ook geschikt zijn? Deze is weer zwaarder..
Kees2030
Ik doe dat soort werk dus met een 2030. Pakt twee grote pakken hooi met de hefmast.
Hangen er wel vier frontgewichten aan.
D439D
2 pakken zou ik bij een 4006 zonder front gewichten afraden ik ken iemand die neemt telkens 1 grote rol hooi mee en dat gaat redelijk zolang de trekker niet over de stoeprand de oprit omhoog moet. Maw voor 2 pakken heb je te grote trekker nodig die eigenlijk niet nodig hebt. Ik zou overwegen ze op een kipkar te leggen, dit doet mijn loonwerker ook.
D439D
@Martichr met mijn d439 gaat dit goed alleen ga ik niet de weg op.
Martichr
Er staat nog een mooie International 644 te koop, maar die zal niet wendbaarder of minder zwaar zijn dan mijn Fiat 615 gok ik zo.. Ik ga denk ik maar eens kijken bij een Deutz 4506, die is net iets zwaarder. er hoeven ook geen 2 pakken op, 1 is genoeg.. dan rijd ik wel vaker..
KubotaB6001
Je kan natuurlijk ook altijd een niet-origineel frontgewicht eraan hangen, ik denk dat het jou meer te doen is dan een perfect origineel ogende trekker?
Weet wel, hoeveel te zwaarder het frontgewicht, hoeveel te moeilijker hij stuurt als hij leeg is. Ik zou gaan voor een d4006 of d4506 en evt 200-250kg in de snuit hangen
weurding
@Martichr D4506 weegt 40 kg meer, is exact gelijk aan een 4006, alleen een handbediende aftakas extra, verder geen verschil, originele frontgewichten zijn duur, maar wat let je om er andere aan te hangen?
casejxu
@weurding is 4006 ook geleverd met 2 poken dan??
Martichr
@weurding

Volgens tractordata.com scheelt het 300kg.. klopt dat niet dan? Ik had ook al bedacht om er eventueel een beton front gewicht aan te hangen.. kost niets en voor het mooie maakt het mij niet zoveel uit.
Loeideutz
Volgens konedata is het verschil maar 10 kg bij een 2-wiel aangedreven. Een 5206 of 5006 is dan weer 60 kg zwaarder, net zo wendbaar, ook 3-cilinder, en weer een beetje sterker.
goeiedag eem
@Martichr Een deutz D4006 d\kan dat wel doen, een kennid van mij tilde er folie pakken mee op met een wifo hefmast er bij achter en zonder extra front gewichten, En folie pakken 800 kg???? nou dan is het meer zeiknatte troep dan gewoon net kuilvoer of bijna hooi. ik kap met onze D40 een rol bijna droog hooi op in de grondbak en die bak een hekamp 225 breed van 350 kg en kan hem dan nog met sturen, met 2 gewichten er voor aan gaa thet prima, dus in mijn ogen is een 4006 sterk genoeg
Snaky Bill
Water in de voorbanden doen met banden antivries for de winter good koopste oplossing.
weurding
@casejxu die was er wel, net als 4506 met 8/2 bak
weurding
@Martichr 300 kg is het verschil met 2 of 4 wd, verder zijn ze identiek in grote lijnen, alleen de laatsten vanaf 1978 hebben een K45 hefinrichting ipv K35,
D439D
Voor 1 pak te vervoeren kun je ook een cormick 4 cylinder nemen 😄
sjonnies
5206 niet wat is toch wat zwaarder dan een 4006 ik heb er thuis ook voer gehaald we deden er wel halve pakken en dat ging
Martichr
Is een Inter 323 zwaarder van voren dan een Deutz? Is een 3 cilinder, maar het aantal PK zal genoeg zijn..
Kreidler76
Werk al een tijdje met een D4006. Haal met een verstelbare balendrager in de driepuntshef foliepakken rond uit het hooiland. Verder wei slepen, maaien en schudden geen probleem. Prima wendbare en betrouwbare tractor. Zijn hier op het forum nog een aantal die er naar tevredenheid mee werken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
17