Crystal wordt Zetors nieuwe groeidiamant

In het de Oosterlijke EU landen en in de UK rijden inmiddels al meerdere demo's rond of lopen er al gekochte exemplaren. Wat vinden de Nederlanders van deze trekker? Boederij maakte een proefrit afgelopen week.

Deel dit topic

Reacties

walker1
Ik schrijf het hier wel vaker, Zetors zijn heus niet slecht, maar de laatste jaren is het prijsverschil met de westerse merken erg klein geweest. Daar komt ook het gedoe met verschillende importeurs bij en in het geval van de 6 cilinders ook nog het feit dat Zetor jarenlang geen 6 cilinders heeft kunnen leveren. Klanten die in het verleden een oude Crystal of ZTS hadden, zijn al overgestapt naar een ander merk. Het zal voor Zetor niet meevallen dat marktaandeel weer terug te krijgen.
ZetorTwente
@walker1 Ben het volledig met je eens, nu er een 6cil is hoop ik dat Zetor wat aan de transmissie gaat doen, ze zijn bezig met een DSG bak maar breng die dan een keer op de markt...

Ook hoop ik dat Zetrac wat gaan doen aan de dealers, ik zal geen namen noemen maar er zijn een aantal dealers, die zijn nog Zetor dealer maar zien ze liever helemaal niet. En bij een importeur die weer achter het merk staat horen dealers die er voor gaan.
anrie uitt
Vind het wel hele mooi me trekkers maar het interieur is wat lelijk en de banden zijn een beetje klijn voor zon grote trekker. Wij zitten ijgenlijk nog op een fullpowershift te wachten om hem als demo voor de klanten te regelen.
DOLMAR
Vindt het maar raar dat ze het interieur van de Forterra HD niet gepakt hebben
ZetorTwente
@DOLMAR Opzich snap ik Zetors keuze daarin, de Crystal wordt omschreven als trekker die zo min mogelijk stil hoeft te staan, onderhoud en reparaties moeten zomin mogelijk (of gewoon niet) nodig zijn, met de hydroliekhendels die ze al ongeveer 20 jaar toepassen weten ze dat ze beproefde techniek gebruiken, met de nieuwe zijconsole van de HD moeten we het nog zien... En de zijconsole van de Proxima past denk ik niet omdat de Crystal (net als de Forterra's) hogere spatborden heeft de Proxima zal wellicht wat meer ruimte hebben om die zijconsole kwijt te kunnen door de lagere spatborden.
walker1
Quote @anrie uitt:
de banden zijn een beetje klijn voor zon grote trekker.

Banden is natuurlijk heel erg klant specifiek, de een wil er smalle cultuurbanden op, de andere brede lagedrukbanden, de ander weer een standaard maat.
DOLMAR
Quote @ZetorTwente:
met de nieuwe zijconsole van de HD moeten we het nog zien...

Ik mag toch aannemen dat ze daar een prototype voor hebben
knoppen rammen dashboard beuken het moet heel blijven
en daar heeft de koper geen rekening mee te houden
Het moet goed zijn punt
daarbij is zijn bedienings paneel niet zo heel moeilijk
heeft meer met ontwerp te maken

En Zetor wil mee met de west Europese merken en dan kun je niet aan komen met deze achterhaalde hendels
ze zullen vast goed zijn , maar het oog wil ook wat
en ik hoor van Zetor rijders dat die hendels toch niet zo fijn zitten.

En wat ik ook niet snap is dat ze eerst met dit model aankomen
Crystal krijgt nog 2 types erbij en ik denk dat deze meer luxe bieden.. Zo als Forterra HD
Waarom komen ze niet meteen met het topmodel...

maar goed dat is wat ik denk misschjien blijft die zo... en krijgt die alleen meer pk
stevenb
En toch vind ik het geweldig dat ze ook gewoon nog een versnellingspook hebben, ik als schakelfanaat kan dat wel waarderen ????
anrie uitt
Las vandaag in het blad landbouw mechanisatie een kullum over de nieuwe crystal met wat er nog gaat komen en een beoordeling van de crystal.En dat ze als de fullpowershift uit komt ook nog een type gaan uitbrengen met meer pk's omdat deze bak dat nog niet aan kan.
Robin S
@anrie uitt kvind het maar een kleine tractor navenant zijn vermogen...
ZetorTwente
@Robin S Hij is laag ja, maar wel erg lang, dat het zo'n schip is heeft ook z'n voordelen, in de Oostblok en ook hier wel zijn niet alle schuren / stallen even hoog, zo kan die Crystal vrijwel overal binnen. Het schijnt ook dat als je erg laag bent je je geen last hebt van flitspalen, mogelijk wordt hij dus later nog sneller als 43kmph
Robin S
@ZetorTwente ja,inderdaad!! zou bij ons thuis ook van pas komen,de 8630 en 8670 kunnen nergens onder! 😃
ik wil wel zo ne crystal ze,dan heeft de 8045 der nen broeder bij!!
de oude crystals zijn ook niet zo hoog,en nen 12045 ofzo is ook nogal lang.kwou dak dieje 12045 nog had!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!