4

Welke cardan gebruiken ?

Voor onze 6cilinder Fordson Major heb ik een cardan nodig om een kegelklover aan te drijven.
Wat speurwerk op het internet, leerde me, dat er verschillende types en lengtes zijn.
Hoe weet ik nu of ik de juiste heb ?
Heeft er soms iemand een goede, gebruikte cardan te koop ?

Deel dit topic

Reacties

Ik neem aan dat hij direct aan de kegelklover zit? Dan is een slipkoppeling of breekboutbeveiliging wel wenselijk.
Beste Cyclonedriver: In je ander topic heb je onderstaande filmpje geplaatst hoe je de klover wilt gebruiken. Daarin is een redelijke indruk te krijgen over het formaat cardanas.

Beste CycloneDriver: De cardanas is eigenlijk geen aandachtspunt. Deze is al spoedig sterk genoeg. Veel belangrijker is de dikte van de as waar de kegel op gemonteerd wordt, en de lagering hiervan. Het setje van € 225,- (kegel + as + lagers? ) wat je reeds gekocht hebt schat ik (zonder het te hebben gezien!) in als te licht voor dit werk. In het filmpje is te zien dat de klover al draaiende als hefboom wordt gebruikt. Ik ben bang dat jouw kegeltje (?) er bij de eerste stam al afbreekt.
Het zal iets in deze aard worden :

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
4