Fendt 307 C - waarop letten bij aanschaf tweedehands

Ik overweeg een 2e hands 307c aan te schaffen. Waarop letten bij aankoop ? De tractor is van 2001 en heeft 8000 uren op teller staan. Wat is de handelswaarde ? Graag een indicatie !
Bij voorbaat dank voor uw antwoord. M.vr.gr.Theo
theodorusk

Reacties

inspecteurfendt
De c's waren die zonder vloeistofkoppeling, toch?
Fast Eddy
@inspecteurfendt

Een slechte koppeling. Maar ze hebben wel een vloeistofkoppeling.
Mispelaar
Kort sturend, zeker een fijne trekker om mee te werken. Maar zoals eerder genoemd, de koppeling is een kwaaltje bij deze serie. C, CA, CI...
jaap-paulusma
Veel transportwerk geeft problemen omdat het koppelingshuis te klein is en zo te weinig koeling geeft.
Er zijn hier en daar tractoren waar ze gaten geboord hebben in het huis.
Het zou hierdoor verbeterd zijn, maar nog niet afdoende.
basia
De eigenlijke oorzaak is het motor(koppel) karakter ; hierdoor moet de koppeling eigenlijk te veel slippend gebruikt worden .
Waardoor hij te warm kan worden ; hierdoor veel slijtage enz ; door de warmte wat beter af te voeren kan de slijtage iets beperkt worden . ( Vandaar die koelgaten )
jd user
Die van de 310 lsa wil de koppeling er ook gauw uit door oververhitting.
JD3010
@basia Zo kun je alles goed praten, gooi 2e keus diesel in de tank of stop het filter half dicht, dan is het vermogen ook veel minder.
Deze koppeling is kleiner dan de modellen ervoor, omdat er niet meer ruimte was, daarom gaan ze kapot. Dit probleem heeft Fendt heel veel jaren ervoor ook gehad, maar dat waren ze waarschijnlijk al vergeten toen ze met deze modellen kwamen.
fendt308-driver
Quote @JD3010:
heel veel jaren ervoor ook gehad

Bij welk type was dat als ik vragen mag?
Wimsumar
Beste Basia:
Quote @basia:
De eigenlijke oorzaak is het motor(koppel) karakter ; hierdoor moet de koppeling eigenlijk te veel slippend gebruikt worden .

Nee, dat is eigenlijk complete onzin! De koppeling mag alleen worden gebruikt om versnellingen te schakelen. Dit moet beheerst en liefst zo kort mogelijk slippend gebeuren. Afgezien van rangeerwerk, wat wel met slippende koppeling mag/moet, moet het pedaal zo snel mogelijk 'met rust worden gelaten'.
De koppeling van deze Fendt serie blijkt ondermaats, maar het is voornamelijk de rijstijl van de "chauffeur" die de levensduur bepaalt.
P.S.: Er zou niets mis zijn met de koppeling van deze serie als deze gecombineerd was met een ongesynchroniseerde versnellingsbak. Nu kan, als men wil, zonder (voldoende) af te remmen (tot stilstand) van voor naar achteruit ( en v.v.) geschakeld worden waar dan ook gretig misbruik van wordt gemaakt. De koppelingsplaat krijgt daarbij de functie van rem, met voornoemde storingen als gevolg.
JD3010
@fendt308-driver Dat weet ik niet precies, ik ben niet zo´n Fendt-kenner. Ik dacht dat het in de jaren´70/begin´80 was. Een bekende van mij heeft met zijn 309C al meerdere andere koppelingen in zijn trekker gekregen, ook wat probeersels, vandaar dat ik er wat van weet.
jammermaarhelaas
Quote @Wimsumar:
Nu kan, als men wil, zonder (voldoende) af te remmen (tot stilstand) van voor naar achteruit ( en v.v.) geschakeld worden waar dan ook gretig misbruik van wordt gemaakt. De koppelingsplaat krijgt daarbij de functie van rem, met voornoemde storingen als gevolg.

Wie denkt dat dat allemaal best kan zal de aanstaande reparatie ook wel best kunnen betalen 😉
SJB533
Quote @Wimsumar:
Nee, dat is eigenlijk complete onzin! De koppeling mag alleen worden gebruikt om versnellingen te schakelen. Dit moet beheerst en liefst zo kort mogelijk slippend gebeuren.
Dus met andere woorden: @basia heeft gelijk. 😄
arnoud
Trekkers rijden goed, zelf hebben we een 309c met 4500 uur, koppelingshuis extra gaten in geboord en gaat perfect zo.
jd user
Welke plek moeten die gaten geboord worden?...Want heb de 310 ook in tweeen.Als gevolg van verbrande koppelingsplaat.
theodorusk
Alle kenners, die de moeite hebben genomen om mijn vraag te beantwoorden wil ik bij deze hartelijk bedanken. Zo'n koppelingsprobleem kan een kostbare aangelegenheid worden vooral als het technisch mankement niet goed verholpen kan worden.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 307 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!