Deutz F2L612 - Koppelingspedaal losmaken

Het busje van het koppelingspedaal is bij mij volledig versleten. Het pedaal kan alle kanten op. Deze wil ik daarom graag vervangen, maar ik krijg het rempedaal dat er voor zit niet van de as af. Heeft iemand tips hoe ik dat makkelijk kan doen?

Groeten,

Len
LG0enga

Reacties

farmkoos
Len, als de borg eraf is en hij gaat niet los dan moet je het pedaal rond de as warm stoken. Het rempedaal zit met een spie op de as, dus probeer niet de as uit het pedaal te slaan dat lukt niet door de spie.
LG0enga
@farmkoos Bedankt! Ik ga het morgen proberen.
Willemh
Ik heb onlangs hetzelfde gedaan. Alleen zat de spie van het linker zijrempedaal er enorm strak in. As moet er naar de rechterkant uit, want daar zat een onderdeel van de rem vastgelast. Bij mij zaten er geen bussen in het koppelpedaal. Heb nu een nieuwe as laten draaien met een nieuwe spiebaan er in. Boutjes er in om alles op te sluiten, ipv borgringen. Zit weer als nieuw.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F2L612 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!